3.5
3.5
Crying Fist
Gang Tae-shik är en f.d. proffsboxare vars största bedrift är en silvermedalj från de Asiatiska spelen flera år tidigare. Numer försörjer han sig genom att ställa upp som mänsklig boxningspåse på gatan. Yoo Sang-hwan är en bråkstake som till slut går så långt att han hamnar i fängelse. Väl där finner även han boxningen.

Originaltitel | Jumeogi unda |
Regissör | Ryoo Seung-wan |
Manus | Ryoo Seung-wan |
Genre | Action, Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Choi Min-sik, Gi Ju-bong, Ryu Seung-beom, Na Mun-hee, Byun Hee-bong, Jeon Ho-jin, Lim Won-hee, Oh Dal-su, Jeong In-gi, Seo Hye-rin, Hwang Chun-ha |
Väldigt gripande historia om två hopplösa själar som söker sin tröst i boxningen. Gang Tae-sik är en avdankad ex-boxare som lever på sin merit som silvermedaljör i ett OS. Yu Sang-hwan är en... Läs mer »
helt okey
Efter en omtitt är jag tvungen att sänka mitt betyg. Den är bra, men ger mig inte alls samma intryck som när den var nysläppt. Typiskt överspel. 6/10
Längesedan jag var så här nära att fälla en tår när jag såg en film, otroligt stark och Choi Min-sik visar verkligen att han är världens bästa skådespelare gång, på gång, på gång.
Först måste jag säga att Choi Min-sik gör ännu en fantastisk roll här. Crying Fist följer ett sällsynt koncept inom sportdrama, där vi följer båda sidor i en stor tävling och ingen av dem blir en "hjälten". Warrior körde på samma koncept och det är oerhört starkt, det blir spännande då det inte är uppenbart vem som vinner. Men där Warrior har en osannolik historia så är Crying Fist ett realistiskt drama. Det är tungt, välspelat och jag grät fullt ut i slutet - men det sviktar stundtals, särskilt i soundtracket. Väl värd att se!
Egentligen inget dumt upplägg, men genomförandet lämnar en hel del att önska. Det tog ett bra tag innan man ens fick en bra överblick av storyn och trots att historien i sig borde bli sentimental så infinner sig inga sådana känslor.
Alldeles för tråkig för mig, även om den tog sig i slutet.
kamera arbtetet och skådespelarinsatsen på scenen när dom filmer en hel rond i en enda tagning är så sjukt ***** bra. men resten av filmen känns lite för lång för sitt bästa, och filmen blandar och ger och det gör den lite seg stundvis. lätt värd att se ändå.
Bra och lite ovanligt koncept. I filmvärlden är man ju van vid good guys och bad guys, där ens sympatier alltid ligger hos de förstnämnda. I Crying Fist lär man känna två bad guys på djupet och ens sympatier för båda kommer att bli precis lika starka. Långsam uppbyggnad av filmen. Kanske kunde uppbyggnadsdelen ha varit mer innehållsrik, men det laddade och känslosamma slutet är värd alla filmens minuter. Slutet är inte givet, kunde lika gärna ha varit vad man skulle kunna kalla för "precis tvärtom". Saknar i filmen mer av det häftiga slide guitar soundtrack som man hör till menyn.
Det här är 31-årige Seung-wan Ryoo (Die Bad, No Blood No Tears, Arahan) fjärde långfilm. Han har själv skrivit manus till samtliga produktioner. Likt i No Blood No Tears så är manuset välskrivet och intressant med sina tvära kast mellan karaktärerna. Crying Fist är en boxningsfilm men släpp alla tankar på hjärnlösa produktioner som Rocky och annat liknande trams. Det här är en film som går in på djupet hos de två individerna som filmen fokuserar sig på. Det handlar om människans kamp för överlevnad på livets avgrund i två skilda miljöer. Seung-wan Ryoo använder sig mycket av handkamera och i actionscenerna föredrar han många närbilder vilket ökar närvarokänslan på bekostnad av en tydlig överblick. Historien och skildringen är givande och filmen knyter ihop alla trådar i slutskedet på ett imponerande sätt. Crying Fist är ett gripande drama och ett mästerverk!
Yeah, fan va bra!