3.4
1997
Kanada
90min
IMDb
Sex människor vaknar upp i vad som först verkar vara en cell. De vet inte varför - bara att de hatar varandra. Snart inser de också att de inte befinner sig i en vanlig cell, utan i en kub. Då återstår bara en fråga - vilken död är den värsta? Att dö en fruktansvärd död i någon av de grymma fällorna, att dräpas av någon av de andra eller att törsta ihjäl? Ingen av de sex tänker vänta på svaret.
Originaltitel |
Graeme Manson, André Bijelic, Vincenzo Natali |
Genre |
Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 90-tal |
Skådespelare |
Nicole de Boer, David Hewlett, Julian Richings, Nicky Guadagni, Andrew Miller, Maurice Dean Wint, Wayne Robson |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
12806 |
Filmnummer |
2998 |
Du vaknar upp. Ser dig omkring. Miljön runt om är för dig helt främmande. Tankarna flyger igenom ditt huvud. Vart är jag? Vad gör jag här? Vem har tagit mig hit? Drömmer jag?
På detta tema s... Läs mer »
Sex människor vaknar upp i konstiga, kubiska rum, utan att veta hur eller varför de har kommit dit. Rummen sitter ihop som i ett rätvinkligt koordinatsystem, och visar sig utgöra en väldigt stor ... Läs mer »
Gammal kultfilm från den tiden man fortfarande hade LAN-parties, där den brukade visas/bytas... jag minns att jag såg den första scenen/fällan och tänkte "det här är inte för mig". Nu är jag mer härdad, men samtidigt är jag mer kritisk: kultstatusen är väl inte riktigt förtjänad, tycker jag, det här är en B-film med riktigt dåliga skådespelarinsatser (speciellt av Ezri Dax) med ett koncept som skulle kunnat vara en del av något större men som inte håller för en hel långfilm. Inte heller håller det för kritisk granskning, förstås. Trots allt detta är den ju inte direkt dålig, mer smal och ovanlig och lågbudget.
jag gillar inte matte men den var väl ganska cool
Kultfilm. Har inte åldrats med värdighet på alla ställen men i grund och botten är det ett väldigt intressant och filmvänligt koncept. Regi och skådespel behöver inte vara bra, i det här fallet kan det rentav vara till filmens fördel; det bidrar till den något naiva men nyfikna skaparandan. Har sett om den många gånger sedan jag först såg den i tonåren och den innehar en speciell plats i mitt hjärta.
Jag såg den då det begav sig, minns den som helt ok. Önskar se om den.
Nä, jag antar att rysare inte är min grej trots allt, dålig film!!
För att vara en extremt lågbudget Sci-Fi är den helt okej, även om den kanske inte åldrats med värdighet. Stark 3'a.
Meget smart og intelligent film.
Den är bra men skådisarna kunde varit bättre. Drar ner betyget ett snäpp....
Det här är sannerligen en underlig film, av flertalet anledningar. Det är bra, men konstigt. Bra, men lite oklart. Jag tolkar filmen som en reflektion på mänskligheten i stort, och slutet är både tilltalande och irriterande. Skådespelarna är väl inte de allra bästa, men de duger, och det är spännande nästan hela tiden. Det får bli en tvåa, med svajningar både upp och ner. Vissa stunder är det nära en trea, vissa stunder är det snarast en etta.
Okej och spännande film. Förväntade mig inte så mycket av filmen.