Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Cube


Sex människor vaknar upp i vad som först verkar vara en cell. De vet inte varför - bara att de hatar varandra. Snart inser de också att de inte befinner sig i en vanlig cell, utan i en kub. Då återstår bara en fråga - vilken död är den värsta? Att dö en fruktansvärd död i någon av de grymma fällorna, att dräpas av någon av de andra eller att törsta ihjäl? Ingen av de sex tänker vänta på svaret.


Originaltitel Cube
Regissör Vincenzo Natali
Manus Graeme Manson, André Bijelic, Vincenzo Natali
Genre Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Nicole de Boer, David Hewlett, Julian Richings, Nicky Guadagni, Andrew Miller, Maurice Dean Wint, Wayne Robson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12783
Filmnummer 2998

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av henrik_a87
Du vaknar upp. Ser dig omkring. Miljön runt om är för dig helt främmande. Tankarna flyger igenom ditt huvud. Vart är jag? Vad gör jag här? Vem har tagit mig hit? Drömmer jag? På detta tema s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av MfAP
Sex människor vaknar upp i konstiga, kubiska rum, utan att veta hur eller varför de har kommit dit. Rummen sitter ihop som i ett rätvinkligt koordinatsystem, och visar sig utgöra en väldigt stor ...   Läs mer »

Kommentarer


gjoob
2019-02-17
Kultfilm. Har inte åldrats med värdighet på alla ställen men i grund och botten är det ett väldigt intressant och filmvänligt koncept. Regi och skådespel behöver inte vara bra, i det här fallet kan det rentav vara till filmens fördel; det bidrar till den något naiva men nyfikna skaparandan. Har sett om den många gånger sedan jag först såg den i tonåren och den innehar en speciell plats i mitt hjärta.
Jamesa
2018-03-15
Jag såg den då det begav sig, minns den som helt ok. Önskar se om den.
Rai
2018-01-02
Nä, jag antar att rysare inte är min grej trots allt, dålig film!!
StaffanE71
2017-12-24
För att vara en extremt lågbudget Sci-Fi är den helt okej, även om den kanske inte åldrats med värdighet. Stark 3'a.

2016-11-22
Meget smart og intelligent film.
Zebulonm
2016-11-20
Den är bra men skådisarna kunde varit bättre. Drar ner betyget ett snäpp....
wasteoftime
2016-06-09
Det här är sannerligen en underlig film, av flertalet anledningar. Det är bra, men konstigt. Bra, men lite oklart. Jag tolkar filmen som en reflektion på mänskligheten i stort, och slutet är både tilltalande och irriterande. Skådespelarna är väl inte de allra bästa, men de duger, och det är spännande nästan hela tiden. Det får bli en tvåa, med svajningar både upp och ner. Vissa stunder är det nära en trea, vissa stunder är det snarast en etta.
Tatty
2016-06-02
Okej och spännande film. Förväntade mig inte så mycket av filmen.
Rehn108
2015-10-31
Absolut välgjord, men med ett avskyvärt persongalleri och ett ohederligt sätt att skapa dramaturgi. Andra kan mycket väl tänkas uppskatta denna, men för mig blir det bottennapp.
Biberkolben
2015-10-02
Mästerverk.
Visa äldre kommentarer »