2.4
2.4
Cube 2: Hypercube
Åtta personer vaknar upp i ett konstigt kub-format rum, utan att minnas hur de hamnade där. Snart upptäcker de att de befinner sig i nåt som kan kallas en fjärde dimension, en dimension där våra fysiska lagar inte längre gäller. Nu gäller det lista ut hur man ska ta sig ut ur denna hyperkub levande...

Originaltitel | Cube 2: Hypercube |
Regissör | Andrzej Sekula |
Manus | Sean Hood, Ernie Barbarash, Lauren McLaughlin |
Genre | Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Geraint Wyn Davies, Barbara Gordon, Kari Matchett, Neil Crone, Grace Lynn Kung, Matthew Ferguson, Lindsey Connell, Greer Kent, Bruce Gray, Philip Akin, Andrew Scorer, Paul Robbins |
Kommer ni ihåg den mycket originella filmen Cube från 1997? Många gör säkert det då ryktet om den spridde sig ganska snart. Det var en lekfull film med en mycket intressant handling. Nu är ... Läs mer »
Vanligtvis är jag skeptisk när man tar ett redan framgångsrikt koncept och försöker pimpa upp det på det här sättet. Men i Cube 2 tycker jag faktiskt det funkar. Man lyckas skapa en uppföljare som är mer som en fristående film än bara en i raden av uppföljare och man tar konceptet från ettan och sätter den i ett nytt sammanhang (om det nu inte var det här som skaparna till första filmen tänkte när de gjorde den, vilket jag skarpt tvivlar på). Det finns många brister i genomförandet även här, men som insnöat Cube-fan, blundar jag för de flesta.
Okej film. Ganska seg men ändå lite spännande.
Funkar inte hela vägen faktiskt. Det är verkligen synd tycker jag. Inget direkt nytt i denna film.
I sin helhet är Cube 2: Hypercube precis som titeln indikerar på sig. Det är en oinspirerad uppföljare som inte är lika smart utan överkomplicerad än första filmen. Personerna är inte lika intressanta att följa och kommer mer av sig som osympatiska vars motiv kommer från ingenstans framåt slutet.
Det är en dum film som är underhållande för stunden. Jag gillar idén med d olika dimensionerna och hur kuben är i denna, men det blir inte mycket mer än så.
Mycket troligt att jag kommer ha glömt bort denna filmen den kommande månaden.
Hypercube är ett passande namn för den är hyper. Många snygga perspektiv bilder som ger en fräsig overall look tack vare en go hand vid redigeringsbordet. Musiken är väldigt data-atmosfärisk och tidstypisk i de avseendet men giver helt rätt feel, de gör också de nostalgiska effekterna. Jag gillar också hur alla olika filosofiska sekvenser med relativt enkla fysiska/universal begrepp bidrar till de läskiga faktumet att filmen nästan är en perfekt metafor för schizofrenisk galenskap.
Konceptuellt är det egentligen inget fel på "Cube 2". Det är bara... allt annat som är det. Vill sätta en 2:a men det går nog inte.
Den sämsta av filmerna!
Fy vilken anskrämlig smörja.
WHAT?!
För mycket olika inslag i filmen och mycket fula onödiga effekter. 1a.