Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Daimajin


Första filmen i Daimajin-triologin. På en bergstopp i Japan vilar en mäktig stenstaty. Från berget vakar den över dalgången nedanför dess fötter. Men när en tyrrannisk lord ger order om förstörelsen av just denna staty vaknar den plötsligt till liv och straffar dem som stört den ur sin eviga vila...


Originaltitel Daimajin
Alternativ titel Majin, Vengeance of the Monster
Regissör Kimiyoshi Yasuda
Manus Tetsuro Yoshida
Genre Fantasy, 60-tal
Skådespelare Miwa Takada, Yoshihiko Aoyama, Jun Fujimaki, Riki Hoshimoto
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 43
Filmnummer 14683

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av niebaotan
En illasinnad krigsherre störtar en styrande ätt och förslavar kungadömets befolkning. En ung prins och prinsessa lyckas undkomma tyrannen och belägrar sig i ett avlägset berg, intill en jättel...   Läs mer »

Kommentarer

Engravadlax
2014-09-09
Chambaran är inte det sämsta jag har sett, men inte heller bland den bättre. Barnskådespelarna är som väntat inga skådespelare alls (det är de i och för sig inte ensamma om). Annars hyfsat snyggt och välgjort för sin tid. Dessvärre finner jag det inte alls engagerande.
maldoror
2012-08-10
Fokuserar mer på gammal folktro, människors rädslor och tro på den besjälade naturen än på dåliga specialeffekter. Sammtidigt är filmens specialeffekter bland det häftigaste jag sett. Daijmajins uppenbarande är ytterst imponerande och jag kan långt ifrån förstå hur filmskaparna har gått till väga.
niebaotan
2007-07-04
Bra fantasy med riktigt sköna effekter av den gamla skolan. Vissa karaktärer utvecklas dock dåligt och filmen står ibland och stampar på samma ställe för länge. Hade även gärna sett att Majin vaknat till liv i ett tidigare skede av filmen. Trots vissa brister är detta en ytterst sevärd film som både är snygg, välgjord och underhållande.
MarathonNight
2005-02-14
Stencool! Sånt här görs inte längre! Kanske är det därför jag tycker om den? På DVD:n får man se en taskigt data-animerad Daimajin som man kan vrida lite på. Precis så usel hade den blivit om man hade gjort den idag. Undrar om de tyckte likadant 1966? Ånej, inte en gummidräkt till.
Earthbind
2003-08-05
Hade inte väntat mig att den skulle vara åt det allvarligare hållet faktiskt. När bolaget som släpper filmen kallar sig Rubbersuit Pictures förväntar man ju sig en viss typ av film. Istället fick jag mig en bra samuraj-film med ett mycket vackert slut. Ser fram emot att se de två andra filmerna med Daimajin nu =)