Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Damen bedyrar


En ung kvinna blir fasttagen för snatteri. När hon försöker dölja sin kleptomani och sina psykiska problem för sin make fastnar hon i ett nät av lögner, otrohet och ond, bråd död.


Originaltitel Whirlpool
Regissör Otto Preminger
Manus Ben Hecht, Andrew Solt
Genre 40-tal, Kriminalare, Film-Noir, Drama
Skådespelare Gene Tierney, José Ferrer, Charles Bickford, Richard Conte, Barbara O'Neil, Constance Collier, Eduard Franz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 66
Filmnummer 22100

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-11-29
Ganska länge är detta en riktigt bra film, men precis som Sznax tycker jag att den dalar ordentligt mot slutet. Klart sevärd ändå, vilket var över förväntan. Hade inte hört så mycket gott om den tidigare.
Tonti
2020-02-04
Omsedd, och ändå väldigt elegant!
KimEkberg
2013-04-22
damen bedyrar. jag gillar upplägget där det är ett förlopp och inte en person vi får följa. riktigt stiligt i allt från rekvisita till foto, och spännande mix av naturnära och offbeat. jag gillar att psykoanalysen kommer i dager som ren kontrollinstans.
Sznax
2013-04-01
Det är 40-tal och då får man ta att psykoanalysen genomsyrar allting (speciellt noir-filmer). Det fungerar sådär till en början, men hypnos-delarna gör det bättre, mot slutet så kraschar de mot logikens bergvägg. Fram tills dess är det spännande och manuset är inte dött för en sekund. Tierney är elegant och Ferrer är ond, riktigt ond. Betyg 6.4
Astrojacob
2012-05-01
Mållös. Helt fantastisk stämning och story, kryddat med en bra ensemble där Gene agerar maniskt som en drogad Ingrid Bergman. Classic Noir ger en mys-Femma.
Tonti
2011-09-25
Elegant iscensättning men storyn är väl krystad och de psykoanalytiska inslagen precis som i Spellbound alldeles för banaliserade. David Korvo har både ett fult namn och är en sjukt slemmig och ond karaktär. En sevärd film men ganska lättglömd.
goeran
2009-05-27
En underhållande om än ganska osannolik story som Otto Preminger serverar. Gene Tierney är bra liksom José Ferrer i skurkrollen.