3.6
3.6
Darjeeling Limited
Tre bröder möts för första gången sedan sin fars begravning i Indien, på tåget "The Darjeeling Limited". De ska ut på en andlig resa, men en av bröderna har ett annat mål, vilket han försöker hålla hemligt.
Originaltitel | The Darjeeling Limited |
Regissör | Wes Anderson |
Manus | Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman |
Genre | Drama, Komedi, Äventyr, 2000-tal |
Skådespelare | Adrien Brody, Owen Wilson, Jason Schwartzman, Anjelica Huston, Amara Karan, Waris Ahluwalia, Wallace Wolodarsky, Camilla Rutherford, Barbet Schroeder, Irrfan Khan, Bill Murray |
Wes Andersons senaste skapelse berör tre bröder och deras långa resa igenom Indien.
Förhoppningen är att resan skall få bröderna att återigen finna varandra och framförallt finna sig själva... Läs mer »
Tre bröder bestämmer sig för att göra en andlig resa genom Indien, ombord på tåget Darjeeling Limited. Bröderna har nyligen varit med om en personlig tragedi och stämningen är lite si och... Läs mer »
Wes Anderson bjuder oss på härliga miljöer (speciellt de delar av filmen som utspelar sig på själva tåget) och en skön stämning i The Darjeeling Limited. Förutom detta är filmen däremot inte så medryckande. Vi bjuds visserligen på viss karaktärsutveckling men filmens handling är svag och finalen är något av ett antiklimax.
Kändes lite seg mot slutet men ändå ganska mysig film.
Blir indragen in världen och även om karaktärerna blir lite för mycket ibland, kan jag inte låta bli att ha kul i nittio minuter i Wes värld.
Wes Anderson är väl ingen större favorit för min del, därtill är tramsnivån alldeles för hög. Denna film har dock sina små poänger här och var och miljön är kanske den riktiga huvudrollsinnehavaren här, vilket jag plussar för. Betyget får bli en svag 3;a, dvs 3-
Jättefin och väldigt måbraig.
Så snygg att jag blir fnissig ibland för att jag inte riktigt vet hur jag ska reagera. Samt att Adrien Brody fortfarande är stört bra. (fortfarande inget fan alls av Owen Wilson dock.)
Ingen vidare handling.
Fick åtminstone en bra film innan veckan tog slut. Min besvikelse är att jag såg på filmen bara för Anjelica Huston och hon var med i cirka sju minuter!! Öööhh!! Nästan gång jag ser en film med Huston namn på får jag hoppas hon är med mer i. Jag gillar henne.
Wes Andersons filmer är alla underbara och en njutning att titta på. Varje gång en ny film av Wes Anderson dyker upp så skapas ett stort intresse och förväntan hos mig. Hittills har också Wes Anderson alltid levererat. Miljöerna, färger, regin, dialogen, skådespelarna och det underbara användandet av kameran är svårt att inte falla för vilket jag gör varje gång. Owen Wilson, Jason Schwartzman och Adrien Brody är suveräna och birollerna är härliga. En galen, fånig, seriös och vacker film.
Har insett att jag gillar Wes Andersons senare filmer bäst i hans filmografi. Den här filmen är helt underbar. Mer seriöst drama än de flesta andra av hans filmer, men samtidigt med samma typ av kufiska figurer, galna tempo och härliga bildspråk. Snyggt, underfundigt kul och riktigt rörande om tre bröder med problematiskt förflutet som under en tågresa försöker få kontakt med varandra igen. Ja, här satt det mesta rätt och i slutändan tippar betyget upp till en femma. Starkt jobbat!
Snyggt som alltid när det gäller Wes Andersson men jag tycker inte att historien var så bra den här gången.