Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Dark City


John Murdoch vaknar ensam i ett främmande hotellrum. Han väcks av ett anonymt telefonsamtal där en röst säger att han är efterlyst för en serie brutala mord. Murdoch grips av panik - hans minns ingenting av sitt förflutna. När han försöker reda ut gåtan möter han en grupp olycksbådande varelser, vars kollektiva minne gör det möjligt att stoppa tiden, och förändra verkligheten.


Originaltitel Dark City
Regissör Alex Proyas
Manus Lem Dobbs, David S Goyer, Alex Proyas
Genre Thriller, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare William Hurt, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly, Colin Friels, Bruce Spence, Melissa George, Rufus Sewell, Richard O'Brien (I), Ian Richardson, David Wenham, John Bluthal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6755
Filmnummer 3286

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av AddeColciago
John Murdock vaknar i ett badkar med ett sår i pannan, utan att veta var eller vem han är. När han lämnar toaletten hittar han en väska, ett vykort och en mördad kvinna. I samma veva blir han ko...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av
Klassisk science-fictionfilm från 90-talet. En lysande film som tyvärr inte blev så uppmärksammad. Många kända skådespelare och Alex Proyas står för både manus och regi. En kväll vaknar Jo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av
Dark City handlar om en man, John Murdoch, som vaknar upp i ett hotellrum och inser att han inte minns vad som hände innan uppvaknandet. Det visar sig att han är misstänkt för mord på flera prost...   Läs mer »

Kommentarer


StaffanE71
2017-12-23
Klart underskattad film. Den är visserligen lite långsökt - på alla håll och kanter - men likaledes klockren i sin genre. Kiefer briljerar. 5'a.
WillyV
2017-03-31
Visuell och intrigmässig föregångare som Matrix snodde friskt ifrån. Har sina brister, men är en klart sevärd kultklassiker. Stark trea.
fridenpaden
2016-09-28
Gillar fortfarande filmen. Första gången jag ser om den sedan det begav sig. Har nu en DVD-utgåva med två kommentarspår. Nästa gång blir det att se filmen med Roger Eberts kommentarer. Det ska bli intressant.
Itake
2016-07-10
seeeeeeeeeeeeeeg
BlueViper
2016-02-27
Första gången jag ser den här vill jag poängtera med tanke på andra kommentarer. Gillar man den här sortens science fiction borde man uppskatta den här. Skön atmosfär! Lite lik De förlorade barnens stad i känslan, särskilt Kiefer. Ganska oamerikansk för att vara film noir tycker jag.
Krusty
2016-01-07
Väldigt långsam. Hade jag sett den när det begav sig så kanske jag hade uppskattat den på ett annat sätt.
tandersten
2016-01-05
Har inte åldrats värdigt.
Qhunden
2015-08-23
Lite kluven till denna film. Visionen och estetiken är bra, men både regi och skådespeleri är högst medelmåttigt. Dessutom är det lite väl mycket dialogdriven exposition. Säkerligen var den mycket coolare på 90-talet, men idag känns den lite löjlig, speciellt slutuppgörelsen.
Ojhda
2014-08-10
Jävligt häftig film, klassiker! Kiefer är fantastiskt bra i denna! Filmen i sig pendlar lite mellan trea och fyra men blir nog en fyra ändå. Väldigt cool film
Podpolkovnik
2014-07-09
Stämningsfull film med lite "film noire"-känsla. Bitvis intressant historia om medvetande och yttervärld.
Visa äldre kommentarer »