Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Dark Waters


Den tålmodige miljöadvokaten Robert Bilott får besök av två bönder som hävdar att Dupont, ett av världens största företag, dumpar giftiga avfall i området. Robert börjar undersöka saken och upptäcker ett antal oförklarliga dödsfall. I hopp om att avslöja sanningen riskerar han sin familj, hälsa och framtid.


Originaltitel Dark Waters
Regissör Todd Haynes
Manus Matthew Michael Carnahan, Mario Correa
Genre Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Pullman, William Jackson Harper, Mare Winningham, Victor Garber, Bill Camp, Louisa Krause, Kevin Crowley, Brian Gallagher
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 191
Filmnummer 136642

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ChrullOrson
2023-05-27
Satte först en slentrianmässig tvåa, men efter att ha funderat några sekunder inser jag att Dark Waters inte ska komma undan. Historien är naturligtvis viktig och intressant, men det gör inte filmen bättre.
Christofer
2022-05-27
2022-04-13: Skrämmande, fängslande. Ruffalo när han är som bäst.
QuiNonStultus
2022-02-11
Ruffalo gillar dessa filmer, och han gör dem ju helt ok. Men detta e lite blek kopia av Spotlight, t ex.
Gordyal
2022-01-24
Intressant story och stabilt skådespel. Däremot gillade jag inte dramaturgin. Segmenten känns ibland nästan slumpmässigt utvalda, och är inte sällan för långsamma. Dessutom gillar jag inte hur fokus flyttas från det globalt angelägna fallet till Bilotts hyfsat ointressanta privatliv. (6/15)
hsimpson
2021-12-14
Snygg Hajen-referens i inledningen! Och det finns mycket att gilla här, även om den är felcastad (Hathaway?!), av någon anledning alltid utspelar sig på hösten (trots att den skildrar åtskilliga år) och nästan löjligt klyschig. Har man sett några liknande filmer eller läst en Grisham kan man nästan spela pengar på vad nästa rubrik kommer att bli. Men ämnet och temat är angeläget, och det är ändå välgjort överlag. Gillar Ruffalo också, det hjälper förstås. Svag fyra.
BarryHero
2021-04-16
Engagerande juridikthriller där Mark Ruffalo och stundtals även Tim Robbins briljerar. Riktigt otäck thriller om giriga företag och den lilla människan. Kände inte till denna historia om Dupont som var skrämmande och intressant att lära sig om.
PeterTheW
2020-11-19
Verklighetsbaserad ju. Intressant tema, börjar bra men på det hela lite småseg. Tråkigt slut.
Spook
2020-10-25
Erin Brokovich 2 :)
erosagape
2020-09-26
Bra innehåll och skådespeleri men på tok för lång, även i beaktande av att processen tog decennier.
servadac
2020-08-14
Filmen tar sig lite en bit in men sen blir det ganska tråkigt och händer inte så mycket. Det är inte precis Erin Brokovich. Anne Hathaways karaktär åldras inverterat? Också filmhistoriens mest icke trovärdigt animerade kossa.
Visa äldre kommentarer »