Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Darling


Den snygga men ständigt bekymrade Eva står i centrum för denna skildring av livet kring Stureplan. Eva jobbar i en klädbutik men merparten av hennes arbetsdag går åt att snacka skit med och om sina tjejkompisar. Hon är omgiven av egocentriska människor som har djupare relationer till sina bankkonton än till sina nära och kära och inte kan stava till empati. Men är Eva verkligen som dem? Inom kort blir Eva dumpad, sparkad, vräkt och tvungen att utforska en alternativ livsstil i samhällets lägre skikt.


Originaltitel Darling
Regissör Johan Kling
Manus Johan Kling
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Michelle Meadows, Michael Segerström, Richard Ulfsäter, Michael Lindgren, Erica Silfverhielm, Tanja Lorentzon, Jenny Cassel, Marko Ivkovich, Natalie Sanneman, Henrik Lundström, Robin Keller
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4278
Filmnummer 49953

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av wst
Darling handlar om två karaktärer, Eva (Michelle Meadows) och Bernhard (Michael Segerström), som till det yttre ser ut att vara raka motsatsen till varandra. Eva är ung, populär och framåt medan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av eilonwy
Eva (Michelle Meadows) lever ett sorglöst men jämngrått Östermalmsliv. Hon tycker att det mesta är ”ofräscht” och chansen att hon skulle kosta på sig ett leende är lika stor som att hon skul...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2022-04-19
Kändes rätt b och inte överdrivet engagerande under rätt lång tid, men när de båda huvudpersonerna hamnade bredvid varandra på McDonalds insåg jag att detta nog var en bra film trots allt. Framåt slutet inser jag att filmen verkligen har stora styrkor, och jag förstår vad den vill få fram. Segerström är otroligt bra i sin roll, och hans slutscen är så skoningslöst kolsvart att jag bara fnissade till eftertexterna. Vilken jävla värld vi lever i alltså! Mycket välbalanserad tragikomik, detta, stäng inte av under första halvan om ni tycker den känns sådär inledningsvis, utan låt den växa och blomma ut!
Rai
2018-12-19
Usel som vanligt när det kommer till svenskfilm...
RustyFilm
2016-12-09
Johan Klings skapelse Darling är en mycket svensk Stockholmskildring men ändå presenterad på ett något osvenskt sätt. Det hela är intelligent, roande, komiskt och tragiskt svart. Allt på en gång. Men detta till trots känns det även händelsefattigt och långtradigt. Michael och Michelle gör båda schysta skådespelar prestationer.
Albion
2016-08-15
En av de bästa svenska filmerna jag sett de senaste åren. Kul med en lågbudgetfilm som visar att det går att berätta riktigt bra berättelser trots små medel. Det är en konceptfilm som aldrig kliver ur formatet utan hela tiden driver berättelsen framåt kring två "satelliter" som för en stund korsar varandras bana. Håller med Medlock att busscenen är magisk och hade varit ett perfekt slut på filmen. Betyget blir en stark 4;a, dvs 4+
Medlock
2015-12-26
"Själens obotliga ensamhet..." Det här är en av de bästa svenska filmerna på 2000-talet, kanske den allra bästa. Busscenen är fantastisk, synd att Kling inte valde att ha den som slutscen. Då hade filmen varit fulländad.
AlbinWesley
2015-09-06
Känns inte som att resultatet möter ambitionerna... framför allt faller det på platta karaktärer och en del halvtaskigt skådespel. Andra delar är förvisso bra på riktigt, men inte tillräckligt för att väga upp de dåliga.
Akala
2015-04-12
Delarna med Segerström är en femma, de gör direkt ont att se.
marxwickstrom
2014-11-19
En mkt fin och rörande berättelse. Det uppstår vissa riktigt ömsinta och närvarande ögonblick mellan Meadows och Segerström. Det är synd att skådespelet i övrigt är ganska platt och ojämnt...
fabbe86
2013-12-30
Trean består efter en omtitt! Stabil, mysig samt att den fyrar ev ett par gapskratt!
AmyTatti
2013-12-28
Jag gillade de avskalade känslorna och det oväntade mötet och att det slutade utan illusioner.
Visa äldre kommentarer »