2.4

Löftet

Östtyskland år 1961, strax efter kraschen på Wall Street. Konrad, Sophie och tre av deras vänner planerar att rymma till Västtyskland. Alla lyckas förutom Konrad som senare gör halvjärtade försök till att fly, men misslyckas. Hans karriär som astrofysiker ger honom 1968 en chans att resa till Prag och att dessutom träffa Sofie.

Originaltitel Das Versprechen
Alternativ titel The Promise
Regissör Margarethe von Trotta
Manus Peter Schneider (III), Margarethe von Trotta, Felice Laudadio
Genre 90-tal, Romantik, Drama
Skådespelare Corinna Harfouch, Meret Becker, August Zirner, Anian Zollner, Susanne Ugé, Eva Mattes, Pierre Besson, Hans Kremer

mammene
2022-04-17
Margarethe von Trotta verkar vara intresserad av svåra, historiska och politiska ämnen, vilket jag uppskattar. Här får vi se två sidor av samma mynt, att det inte helt perfekt på någon sida. Men jag är rätt säker på vilken sida jag skulle välja. Människor som kommer i kläm och gör svåra val som får långtgående konsekvenser. givande film, kanske inte den starkaste trean.
cassiopeia
2010-03-04
Känns som om den här berättelsen hade kunnat bli så mycket bättre än den här tämligen oengagerande filmen.
ThePatient
2005-03-31
Groteskt tråkig att titta på, jag föreslår att ni undviker.