Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Dawn of the Dead


När något pestliknande sprider sig och skapar arméer av köttätande zombies söker en sjuksköterska, en polis och ytterligare några överlevande sin tillflykt till ett köpcentrum där de slåss för sina liv. Nyinspelning av Romeros klassiska film.


Originaltitel Dawn of the Dead
Regissör Zack Snyder
Manus James Gunn (II)
Genre Drama, Action, Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Michael Kelly, Lindy Booth, Kevin Zegers, Matt Frewer, Michael Barry, Kim Poirier, Ty Burrell, Jayne Eastwood, Boyd Banks, Inna Korobkina
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11513
Filmnummer 19042

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Sidewinder
Som den zombie-films älskare jag är så var ju remaken på Dawn of the Dead ett måste. Jag har inte heller hunnit se slutet på originalet eftersom dvd-skivan jag hyrde var repig. Så då blir det ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av connya
Jag hade inga förvätningar och det var åratal sedan jag såg orginalet. Men precis som när jag såg Nyversionen av The Ring och inte då hade sett orginalet, eller nu låter bli att jämföra den ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Det är verkligen populärt att spela in gamla skräckfilmsklassiker nu i dagarna. Den filmen jag har sett mest fram emot är Dawn of the Dead. Originalet från 1978 skrevs och regisserades av Georg...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Silverbullit
Detta är nyinspelningen av George A. Romeros andra del i den klassiska serien Night of the living Dead, Dawn of the Dead och Day of the Dead. Vad som är generellt känt, ja som vi alla vet, är hur ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-18
Tja, måste nog säga att filmen är underhållande dålig....
KyLLo
2019-06-17
Någon i kommentarerna frågade: "Älskar självklart Romero's rullar men har alltid undrat: Om zombies nu är så sjukt långsamma o stela, vem fan lyckas bli biten?". Jag tycker att svaret är enkelt. Bara att titta på Romeros filmer. Zombier stannar inte upp, och de förökar sig. På så sätt kan de hinna ifatt folk och omringa dem med tiden. Sedan spelar det in hur folk beter sig. Det är ofta att de söker sig till zombieplatserna eller befinner sig där blir överrumplade, de försöker ofta barrikadera sig i närheten och attackera istället för att fly området och tillkalla förstärkning. Att zombier är stela och långsamma är det varken Romero eller någon annan filmmakare som har hittat på, utan det kommer från en myt eller sanning (vilket man vill tro på). Det förklarar deras beteenden. Och därför går det inte att förändra zombier. Är det däremot bara smittade eller mutanter är förutsättningarna helt annorlunda. I den här filmen är uppenbarligen inte zombier och alltså ska den inte marknadsföras som det heller. Att sedan både försöka rida på Romeros framgångsvåg och förkasta bakgrunden är oförlåtligt. Snyder/Gunn hade kunnat göra action om smittor, mutanter eller vad som helst istället.
AngelsDiary
2018-03-31
Första skräckfilmen jag såg helt ensam, minns den som super bra jätte spännande så hade lite förväntningar helt ärligt.. Men nu kändes det bara meh.. Börjar dåligt, mitten var väl okej och slutet var okej.
Stygga-Vargen
2017-10-11
I min mening är den här filmen inte alls särskilt bra.
RadioSaga
2017-04-09
Tycker denna är väldigt sevärd - spännande och levererar en del riktigt bra scener!
Tatty
2016-09-28
Ganska bra film fast jag inte gillar vissa zombie filmer. Denna filmen var inte så brutal och läskig så den gick att se för min del.
komlai
2016-09-16
Bristande på alla punkter, trashig

2016-04-14
En unik film, i form av att den är överlägsen originalet.
filmfreak1
2016-03-07
Nja så bra var den inte som jag mindes, Johnny Cash-introt är dock fortfarande sinnessjukt snyggt.
martineden
2015-06-21
*NY KOMMENTAR EFTER OMTITT* Jag skrattar lite åt min tidigare kommentar här, från fem år sedan, där jag framför en apologi för mitt låga betyg! Det finns en del skillnader mellan då och nu: DÅ var jag inte något stort fan av zombiegenren, det är jag nu. DÅ hade jag inte sett originalet, det har jag nu. Det finns helt klart positiva aspekter av denna re-make, men jag undrar vad alla ni som hävdar att denna är bättre än originalet går på för droger!!! Det är en re-make som REDUCERAR Romeros komplexa original till en simpel skräckfilm där skrämsel-ögonblick är primärt. Den missar helt poängen! I originalet finns ju en ganska samhällskritisk poäng med just köpcentret, som inte har någon relevans i denna. Springande zombies? Jag kommenterar inte ens detta. Några få scener är bra och make-upen är väldigt bra, men musiken suger. Kul med cameos från Tom Savini och Ken Foree från originalet. Sådär. 1+/2- Skäms SOLIDUS!!!! :-)
Visa äldre kommentarer »