Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Dawn of the Dead


När något pestliknande sprider sig och skapar arméer av köttätande zombies söker en sjuksköterska, en polis och ytterligare några överlevande sin tillflykt till ett köpcentrum där de slåss för sina liv. Nyinspelning av Romeros klassiska film.


Originaltitel Dawn of the Dead
Regissör Zack Snyder
Manus James Gunn (II)
Genre Drama, Action, Thriller, Skräck, 2000-tal
Skådespelare Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber, Mekhi Phifer, Michael Kelly, Lindy Booth, Kevin Zegers, Matt Frewer, Michael Barry, Kim Poirier, Ty Burrell, Jayne Eastwood, Boyd Banks, Inna Korobkina
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11514
Filmnummer 19042

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Sidewinder
Som den zombie-films älskare jag är så var ju remaken på Dawn of the Dead ett måste. Jag har inte heller hunnit se slutet på originalet eftersom dvd-skivan jag hyrde var repig. Så då blir det ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av connya
Jag hade inga förvätningar och det var åratal sedan jag såg orginalet. Men precis som när jag såg Nyversionen av The Ring och inte då hade sett orginalet, eller nu låter bli att jämföra den ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Det är verkligen populärt att spela in gamla skräckfilmsklassiker nu i dagarna. Den filmen jag har sett mest fram emot är Dawn of the Dead. Originalet från 1978 skrevs och regisserades av Georg...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Silverbullit
Detta är nyinspelningen av George A. Romeros andra del i den klassiska serien Night of the living Dead, Dawn of the Dead och Day of the Dead. Vad som är generellt känt, ja som vi alla vet, är hur ...   Läs mer »

Kommentarer


DanjelFalck
2015-03-08
En hjärndöd soppa med jobbiga och ointressanta karaktärer - raka motsatsen till Romeros mästerverk.

2014-11-24
Jag såg om Dawn of the dead-remaken härom kvällen. Den är absolut inte så bra som jag mindes den. Jag är anti springande zombies. Det blir för spattigt. Jag gillar heller inte hur allt artar sig i den här filmen. Fint soundtrack dock.
Jompalompier
2014-11-09
Inte min kopp te.
Krille80
2014-10-31
En bra remake på en milstolpe inom skräckgenren. Den är betydligt bättre gjord, med starkare effekter än orginalet. I stort följer den orginalet, om även den inte har samma psykologiska vinkel. Helt klart en sevärd skräckis, om även inte i klass med orginalet, handlingsmässigt. Produktionsmässigt har den dock sprungit ifrån med hästlängder.
Lotso
2014-07-07
In a world of bad remakes, this wasn't bad. I sin helhet är jag chockad över hur mycket jag gillade filmen. Att den bästa Zack Snyder filmen är en remake på en av mina absoluta favoritfilmer, mannen jag har snackat skit om i så många år. Ja nog kan man bli överraskad. Trots sina små brister jag hade med den så är det en generellt spännande zombiefilm från början till slut och glömmer heller inte bort sin humor då och då samt sin del utav action och otäcka scener. Den kopierar aldrig originalet utan gör sin egen sak. Det är en perfekt kombinationen för en zombiefilm och slutresulterar i att det blir en av 2000-talets bästa zombiefilmer. Detta är en modern zombiefilm som är lika mycket en hyllning till Romero's mästerverk från 1978.
LacombeLucien
2014-05-28
Oj, positivt överraskad, hatar vanligtvis remakes, men detta var bra.
Punkliv
2014-05-27
Helt klart en värdig remake!
Podpolkovnik
2014-02-16
Originalets förtjänster upprepas inte i denna produktion. Karaktärerna känns överdrivna och de odöda likaså.
Brouhaha
2013-12-08
Lite seg i början, men ge den lite tid för den kommer igång rejält sedan när de sköna karaktärerna introduceras. Mycket humor och stabila insatser från de flesta inblandade. Som zombiefilm vet jag dock inte... men det är ju inte direkt vad filmen handlar om heller.
Semiramis
2013-12-07
Helt OK. Jag är inte en anhängare av filmer där zombier springer, men här är det i alla fall godkänd action. Synd att de flesta karaktärerna är jobbiga.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »