nya casino utan svensk licens

Day of the Dead

De levande döda har tagit över världen. Några få överlever katastrofen, en grupp militärer och vetenskapsmän. Gömda i en missilbunker försöker de hitta ett sätt att förhindra att nya döda går rakt ur gravarna och på jakt efter föda

Skapad 2019-10-13 av Cribb
Day of the Dead är filmen som avslutar George romanos zombietrilogi. Första filmen, som ni kanske vet, var Night of the living dead, som hade en väldigt dålig budget och skådespelarna var inte r...   Läs mer »

Skapad 2019-10-13 av Dechristianize
Måste säga att jag tycker att denna film är lysande. Jag tycker att den är den bästa i trilogin tätt följt av Dawn of the Dead. Känslan i filmen är mörkare än i de andra filmerna, med perfe...   Läs mer »

LavaLi
2024-10-26
Tredje filmen i George A. Romeros kultförklarade Dead-trilogi. Lyckligtvis kliver vi ett snäpp upp i kvalitet. Skådespeleriet är bättre. Richard Liberty ger sin karaktär liv och Sherman Howard som spelar den interagerande nallebjörns-zombien är filmens stjärna. Tugget mellan vissa av filmens karaktärer är underhållande. Zombierna ser ut som zombier – hurra. Specialeffekterna är betydligt bättre och utstuderat grisiga. Vi får en blod- och inälvsfest utan dess like. För övrigt bjuds vi på ett ganska ordinärt tema. I gruppen med överlevare gror meningsskiljaktigheterna, två grupperingar bildas, situationen går överstyr och kaos utbryter. Tyvärr får tjafset i gruppen hålla på lite väl länge och en semi-sliskig popmusik anno 80-tal ligger ofta på som ett avdramatiserande, utslätande lock. Som en stilstudie i analogt effektmakeri och ett exempel på hur pop- och rockmusik lät under 80-talet fyller denna film en funktion. Som filmupplevelse år 2024 drunknar den i det globala utbudet.
Astrojacob
2017-08-28
Savinis effekter räddar en katastrof till en Tvåa.

2017-08-01
denne var bedre enn Dawn of the dead men ikke like bra som Night of the Living Dead.
KyLLo
2015-07-22
Romeros tidigare zombiefilmer är fantastiska, men den här är en besvikelse. Regin och inte minst skildringen av zombierna är förvisso bra som vanligt. Romero är mån om att i grunden hålla legenden vid liv och det är ett fint hantverk. Manuset är däremot bedrövligt. Till största del är det ingen zombiefilm, utan en feel bad om osympatiska människor. Manuset känns som hämtat från vilken sjaskig b-film som helst. I stället för att köra sin grej fullt ut har Romero försökt att väva in en parodi på Frankenstein, något som känns typiskt uppföljare när det är slut på idéer och budgeten tryter. Det är även ett försök att manipulera tittarna och på så sätt påverka tittarnas känslor positivt. Det är uppenbart att han i den här vill skriva på näsan vilka som är onda och goda. Jag genomläser det och upplever själv ingen som särskilt god, vilket gör att mycket går förlorat. Jag minns att tidigare filmer byggde mycket på en skön stämning, spontan humor och inlevelse. Enskilda scener kan vara fina här, men det infinner sig aldrig en skön stämning eller någon form av egen sympati. Det finns inslag av humor, dock känns den klyschig och övertydlig. Filmen riktar sig nog till folk som inte tycker särskilt mycket om Romeros tidigare filmer.
martineden
2015-07-05
[rek. 3] Även detta klart är den svagaste delen i trilogin så är den ganska så jävla mycket bättre än alla andra zombiefilmer och serier som gjorts. Sminkningen och effekterna är nog de bästa i trilogin. Karaktärernas nerviga och sjuka beteenden passar väl med den zombieapokalyptiska utveckling som man i trilogin får följa, NIGHT, DAWN och DAY. George Romero är verkligen den moderna zombiens fader och hans trilogi är det bästa som gjorts i genren! Ska man endast se tre filmer i genren så är det definitivt NIGHT, DAWN och DAY. Mycket bra!!! 4.
JonteW
2014-11-04
Den tredje filmen i hittils George A Romeros mästerliga zombie quadrologi (Night, Dawn, Day, Land of the Dead) är en mer klaustrofobisk och stilsäker film som bygger upp sakta men säkert. Porträtteringen av människan i en tight situation där de bör sammarbeta men istället vänder sig mot varandra är lysande. Groteskt snygga och välgjorda makeup effekter av Tom Savini. Tyvärr lite väl överspelande skådespelarinsatser och ganska taffligt soundtrack.
Korben_Dallas
2014-09-10
Mkt stimulerande, då förutom att vara en rätt stilistisk zombie film med gött track är de som att beskåda en teaterföreställning om arbetsmiljö och dess moraliska aspekter gestaltade genom ett gäng dynamiska karaktärer med multipla syner på ämnet som känns verkliga. De är människor alla påverkade individuellt av den global zombie manifestationen och Anne Frank syndromet hjälper inte. (nåt jag hitta på nu men jag menar att ett gäng individer lever tätt in på varandra, gömd för en fara så de blir agro i gruppen) Mer centrerad och fokuserad än Dawn och de gillar jag. Framförallt tar den sig själv mer seriöst även och de uppskattas starkt och gillar verkligen Bub å hela grejen med de, de är väldigt såhär Människan-axlar-rollen-som-Gud... Alltid lite pirrigt när de görs bra. Trotts att detta var en omtitt så kändes den spännande, de är stort plus. Bästa i serien, nästan 5:a.
Punkliv
2014-07-11
Fan vad bra! Ska se om Night och Dawn, kanske blir höjning till fem på dem nu när jag verkligen börjar älska zombies. Det har jag alltid gjort i och för sig, men inte så mycket som jag gör nu.
LacombeLucien
2014-05-28
Lika grym som Dawn of...
drsatan
2013-09-13
när ja såg den första gången så tänkte baaah vilken halv bra film.men nu älskar ja den.dock den sämsta i serien men det är bara för night of living dead och dawn of the dead är bäst.man bryr sej om alla personer inklusive zombisarna.en helt underbara bad guy med......den får nog en femma trots allt