Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

De dimhöljda bergens gorillor


Året är 1966. Dian Fossey har fascinerats av den centralafrikanska bergsgorillan och erbjuder sig att åka dit och ta över en gammal forskares uppgift att räkna hur många exemplar som finns kvar. Väl i Kongo anställer Dian infödingen Sembagare som spårare och börjar söka. Hon lyckas komma riktigt nära flera gorillor, och hon stortrivs med sitt arbete, fastän tjuvjägare och det lokala Batwa-folket, som tror att hon är en häxa, ställer till problem. National Geographic, som finansierar hennes forskarplats, vill ha ett reportage och skickar därför en fotograf, Bob Campbell, som Dian först mottar svalt men sen förälskar sig i, och han i henne.


Originaltitel Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
Alternativ titel Gorillas in the Mist
Regissör Michael Apted
Manus Anna Hamilton Phelan, Tab Murphy
Genre 80-tal, Drama
Skådespelare Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, John Omirah Miluwi, Iain Glen, David Lansbury, Iain Cuthbertson, Constantin Alexandrov
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3980
Filmnummer 3856

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Rai
2017-12-17
Fin film, men visst är den lite seg?

2017-08-07
Typisk B-film a la 80-tal.
HansMoleman
2015-09-19
Otroligt häftigt att se denna film efter att själv ha varit i Rwanda drygt en månad tidigare i Dian Fosseys fotspår och totalt känna i igen sig i filmen. Inget fake här inte - det såg precis ut som i filmen!
Krille80
2014-11-08
DE DIMHÖLJDA BERGENS GORILLOR är en viktig film om en viktig person. Tempot attraherar nog inte actionintresserade. Men för dem som gillar bra skådespeleri och lite National Geographic får en trevlig upplevelse. Jag var inte gammal då jag såg den första gången, med min storasyster, men jag minns den tydligt än.
Gigi1943
2014-09-09
Tycker nog att Weaver verkar väldigt naiv i filmen (var D Fossey det i verkligheten?) och som tuffing i detta sammanhang är hon tveksam för mig, och förhållandet med fotografen ... mjae ...! Såg den för hemskt länge sen men nu igen och den får en trea inte mer för scenerna med gorillorna liknade mest tagna på ett zoo, eller ...?
Körsbär
2013-08-18
Jag är glad att jag såg denna film på ettan lr tvåan, vilket som. Slapp se all jäkla reklam o det lyfte verkligen denna film. Välgjord film och visar att inte alla är perfekt. Jag gillar det jag såg o skulle faktiskt kunna tänka mig o se om den så en fyra.
92axha10
2013-08-10
Mycket bra porträtterat av Weaver. Bra att filmen samtidigt låter tittaren skapa sin egen bild av situationen. Har sina starka stunder och sina gripande stunder.
Tabu
2013-07-06
Har för mig att man verkligen ansträngde sig för att tona ner Sigourney Weavers sexighet...
precineadd
2011-09-21
menlös men välgjord, lite fin sådär.
Lurtz
2011-08-28
Lite besviken men den är helt okej. Bra att hon får porträtteras som lite galen. Va hon verkligen så naiv i början??