Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Sherlock Holmes: De fyras tecken


I denna filmatisering av Arthur Conan Doyles roman, följer vi Sherlock Holmes och Dr Watson då de hjälper en ung dam att ta reda på vad som hände hennes far tio år tidigare.


Originaltitel The Sign of Four
Alternativ titel The Return of Sherlock Holmes: The Sign of Four
Regissör Peter Hammond
Manus John Hawkesworth
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Robin Hunter, Alf Joint, John Thaw, Kiran Shah, Jenny Seagrove, Rosalie Williams, Derek Deadman, Ronald Lacey, Ishaq Bux, Terence Skelton, Marjorie Sudell, Emrys James, Gordon Gostelow
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 225
Filmnummer 13184

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


tvamvarg
2015-06-09
En historia som till största delen utspelar sig genom återberättande från olika karaktärer. Måttligt kul.
Krille80
2015-01-14
Filmatisering av Arthur Conan Doyle roman om Sherlock Holmes med den väldigt sevärde Jeremy Brett i huvudrollen. Kombinationen av Conan Doyles skrivna ord och fantastiske Jeremy Brett som Holmes så blir det väldigt bra och väldigt sevärt. Brett är excentrisk, oberäknelig och allt annat som Holmes ska vara. Det är först när man har sett Jeremy Brett agera i rollen som man har sett Sherlock Holmes.
Tabu
2013-12-16
Jeremy Bretts vitala, spirituella tolkning av Holmes är den främsta - världsklass. Och allt är oerhört detaljrikt och fint utfört (Brett är t.ex. genomgående mycket tidstypiskt välsvidad) även om det kan bli lite överdrivet också. Förlagan/böckerna har jag visserligen aldrig varit intresserad av.
Terran
2013-07-09
Riktigt bra! Storyn föll mig dock inte riktigt i smaken, men skall absolut se resten av filmatiseringarna med Brett som Sherlock Holmes.
SilkyMoll
2013-04-25
Jag älskar Jeremy Brett som Sherlock Holmes, det är så fantastiskt varje gång en ser filmerna/serien! Det gäller förstås även denna gång!
Berniey
2013-02-17
Helt enkelt lysande! Denna film i en lång rad filmer med Jeremy Brett som Sherlock är kanskeden bästa!
martineden
2011-07-25
Jeremy Brett ÄR Sherlock Holmes!! Jag fullkomligt älskar serien och de filmer som producerats i anslutning till dess episoder. Brittisk arrogans och brittiska gods är en av nycklarna till den konstnärliga triumfen med Granada-produktionerna. De nyare filmerna med Downey jr. är kort sagt skit i jämförelse!! Detta är den Sherlock Holmes man vill se, helt i linje med Sir Arthur Conan Doyles romaner och noveller. Mycket bra!! 4.
MaraJade
2010-08-07
En mycket bra film. Ingen slår Jeremy Brett som Sherlock Holmes.
Semiramis
2010-01-15
Brett gör precis allt i denna. Han är underbart fantastisk som Holmes, och skulle fungera utmärkt som Dracula också!
Creap
2008-09-08
Pygmén var ju fantastisk.
Visa äldre kommentarer »