3.5
3.5
Sherlock Holmes: De fyras tecken
I denna filmatisering av Arthur Conan Doyles roman, följer vi Sherlock Holmes och Dr Watson då de hjälper en ung dam att ta reda på vad som hände hennes far tio år tidigare.

Originaltitel | The Sign of Four |
Alternativ titel | The Return of Sherlock Holmes: The Sign of Four |
Regissör | Peter Hammond |
Manus | John Hawkesworth |
Genre | Drama, Kriminalare, Mysterium, 80-tal |
Skådespelare | Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Robin Hunter, Alf Joint, John Thaw, Kiran Shah, Jenny Seagrove, Rosalie Williams, Derek Deadman, Ronald Lacey, Ishaq Bux, Terence Skelton, Marjorie Sudell, Emrys James, Gordon Gostelow |
En historia som till största delen utspelar sig genom återberättande från olika karaktärer. Måttligt kul.
Filmatisering av Arthur Conan Doyle roman om Sherlock Holmes med den väldigt sevärde Jeremy Brett i huvudrollen. Kombinationen av Conan Doyles skrivna ord och fantastiske Jeremy Brett som Holmes så blir det väldigt bra och väldigt sevärt. Brett är excentrisk, oberäknelig och allt annat som Holmes ska vara. Det är först när man har sett Jeremy Brett agera i rollen som man har sett Sherlock Holmes.
Jeremy Bretts vitala, spirituella tolkning av Holmes är den främsta - världsklass. Och allt är oerhört detaljrikt och fint utfört (Brett är t.ex. genomgående mycket tidstypiskt välsvidad) även om det kan bli lite överdrivet också. Förlagan/böckerna har jag visserligen aldrig varit intresserad av.
Riktigt bra! Storyn föll mig dock inte riktigt i smaken, men skall absolut se resten av filmatiseringarna med Brett som Sherlock Holmes.
Jag älskar Jeremy Brett som Sherlock Holmes, det är så fantastiskt varje gång en ser filmerna/serien! Det gäller förstås även denna gång!
Helt enkelt lysande! Denna film i en lång rad filmer med Jeremy Brett som Sherlock är kanskeden bästa!
Jeremy Brett ÄR Sherlock Holmes!! Jag fullkomligt älskar serien och de filmer som producerats i anslutning till dess episoder. Brittisk arrogans och brittiska gods är en av nycklarna till den konstnärliga triumfen med Granada-produktionerna. De nyare filmerna med Downey jr. är kort sagt skit i jämförelse!! Detta är den Sherlock Holmes man vill se, helt i linje med Sir Arthur Conan Doyles romaner och noveller. Mycket bra!! 4.
En mycket bra film. Ingen slår Jeremy Brett som Sherlock Holmes.
Brett gör precis allt i denna. Han är underbart fantastisk som Holmes, och skulle fungera utmärkt som Dracula också!
Pygmén var ju fantastisk.