De infernaliska

En ung kvinna drunknar i en flod efter en svår bilolycka. Eller gör hon det? En stund senare kommer hon upp ur floden, till synes utan men. Hon tar ett jobb som organist, men plågas av mystiska figurer som bara hon tycks se.

Originaltitel Carnival of Souls
Regissör Herk Harvey
Manus John Clifford
Genre Thriller, Skräck, 60-tal
Skådespelare Candace Hilligoss, Sidney Berger, Frances Feist, Art Ellison, Stan Levitt, Tom McGinnis, Forbes Caldwell

Skapad 2019-10-14 av von_fantasy
Carnival of Souls, eller ursäkta mig, De infernaliska som den så fint heter på svenska, är en skräckfilm. Eller ursäkta mig, den är inte väldigt skrämmande... Mary Henry (Candace Hilligoss) ...   Läs mer »

KyLLo
2020-11-22
Slutet är bra och delar av inramningen, men större delen är sövande.
BarryHero
2020-11-06
Mycket imponerande lågbudgetproduktion som påminner om en blandning mellan The Twilight Zone (som filmen ska ha inspirerats av) och Night of the Living Dead (som den ska ha inspirerat) med skrämmande "ghouls" i en film som känns väldigt mycket före sin egen tid. Stundtals lite väl långsam men har gott om klassiska scener för att väga upp för det. Härligt, modernt slut.
dudson
2018-10-02
Galen film som verkligen trippar. Verkligen inte i allas smak. Konstnärligt flum all the way.
Tonti
2016-07-04
Mycket är väldigt fint men det rinner liksom lite ut i sanden. Ändå go.
Albion
2016-06-14
blandad kompott som i grunden är alldeles för dålig helt enkelt. Betyget blir en 2;a
myslas
2016-03-20
Väldigt ojämn. Inledningen är dålig även med b-mått. Sedan tar den sig ett tag men så dyker det upp karaktärer och dialog som är bedrövlig. Mot slutet blir den bättre igen. Den är klart inspirerad av The Twilight Zone och kanske hade den blivit mer lyckad i ett kortare format.
skitbad
2016-03-13
Now ain´t that a kick in the head!
MaxMackan
2015-02-17
Jag älskade detta. Så före sin tid och fortfarande riktigt läbbig. Så smart gjord! Några scener, manus och vissa skådespelare är lite svaga och håller borta från toppbetyg. Den är som en mall för vad som senare skall komma. Den som uppfann hjulet snarare än den perfekta kompletta bilen.
Gordyal
2013-08-08
Efter en riktigt kass inledning så tar det sig. Sakta smyger en genuin skräckstämning fram, men sedan går det liksom i stå. Riktigt bra scener varvas med taffligheter, samtidigt som allt står och stampar. Definitivt före sin tid, men nu har tiden passerat för länge sedan. (6-/15)
JimCarrey
2013-04-07