De röda djävlarna

Filmen utspelas i Zermatt i Schweiz i samband med ett världsmästerskap på skidor. I centrum för handlingen står bergsguiden Hans Turri, det tyska lagets stora stjärna, som dyrkas både av en flicka från orten och av en besökande fransyska. Just innan den stora tävlingen vill en av gästerna på hotellet att Hans Turri skall följa honom på en mystisk tur upp i bergen trots att dåligt väder är på gång.

Originaltitel Der Sohn der weissen Berge
Alternativ titel Das Geheimnis von Zermatt, The Son of the White Mountain
Regissör Mario Bonnard, Luis Trenker
Manus Mario Bonnard, Nunzio Malasomma, Franz Schulz
Genre Mysterium, Romantik, Komedi, 30-tal
Skådespelare Luis Trenker, Renate Müller, Maria Matray, Michael von Newlinsky, Sophie Pagay, Karl Steiner, Emmerich Albert, Marcel Merminod, Leo Peukert, Jim Gérald, Felix Bressart, Berthe Ostyn

goeran
2014-11-09
Mario Bonnards och Luis Trenkers film Der Sohn der weißen Berge från 1930, med Luis Trenker själv i huvudrollen som bergsguide och skidmästare, har mycket snygga och välgjorda natur- och skidscener; precis som det skall vara i en tysk bergsfilm. Däremot är handlingen lite tunn och tramsig men filmen duger gott för en stunds förströelse.