Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

De sju samurajerna


Bönderna i en liten by är trötta på att ständigt bli överfallna och rånade av banditer. Byns vise man råder bönderna att rekrytera samurajer - professionella krigare - som kan skydda dem mot de allt vanligare överfallen. Det tar inte lång tid innan sju stycken väldigt olika samurajer har ställt sina tjänster till förfogande.


Originaltitel Shichinin no samurai
Alternativ titel The Magnificent Seven, The Seven Samurai, Seven Samurai
Regissör Akira Kurosawa
Manus Hideo Oguni, Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto
Genre Action, Drama, Äventyr, 50-tal
Skådespelare Toshirô Mifune, Minoru Chiaki, Takashi Shimura, Isao Kimura, Seiji Miyaguchi, Yoshio Inaba, Daisuke Katô, Keiko Tsushima, Yoshio Tsuchiya, Bokuzen Hidari, Kokuten Kôdô, Kamatari Fujiwara, Yukiko Shimazaki, Eijirô Tôno
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9447

Recensioner

Skapad 2019-10-20 av Kubrick
Akira Kurosawas mästerverk från 1954, handlingen utspelar sig i en by i Japan som ständigt anfalls av stråtrövare och när en av byborna råkar komma i närheten av rövarna utanför byn hör han...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av NeZa
Vi befinner oss i 1500-talets japan där en liten och fattig by ständigt blir överfallen av banditer. Byns vise gubbe råder befolkningen att anlita samurajer som ska hjälpa dem att försvara sig m...   Läs mer »

Skapad 2019-10-20 av BeforeYouDie
Efter att en bonde råkat höra ett gäng banditers planer att attackera dennes by, så fort de skördat årets säd, springer denne tillbaka till byn och berättar för de andra. De rådgör därefte...   Läs mer »

Kommentarer

Lotso
2018-04-04
I sin helhet är De sju samurajerna en klassisk film där det inte behövs säga så mycket. Allt som ska finnas i en film finns att hämta i denna. Och det märks att filmer idag är på sätt och vis inspirerad utav denna. Det är ett snyggt hantverk som bjuder på allt du kan tänka dig. Drama, spänning, fantastiskt foto, klassisk handling, välgrundade karaktärer, en gnutta humor, en slutstrid i regnet. Med andra ord är det svårt att inte se mästerverket alla kallar den för.
gjoob
2018-02-04
Många saker och vissa scener är helt klart fantastiska. Men som sagt alldeles, alldeles för lång.
StaffanE71
2017-12-24
Kurosawas mästerverk. Allt är superbt gjort. Ett måste. Se den! Solklar 5'a.
zingan
2017-03-28
slutreplikenerna sätter hela filmen !
DukeIgthorn
2016-11-30
Visst är den bra. Men såhär 62 år senare så har alla filmens beståndsdelar hunnit kopieras och förbättras otaliga gånger av andra filmskapare. Så upplevelsen för mig personligen blir ändå att jag har sett allt förut och i förfinad version. Därtill alltför lång.
Stygga-Vargen
2016-07-25
Klassiker och mästerverk!
Hompen
2016-06-30
Säkert bra för sin tid. Men filmen är ojämn, och för lång, hade mått bra av att klippas ner. Dålig storyarc. Inga karaktärer utvecklas. Och storyn har inga vändningar. Bitvis intressant att se historisk japansk miljö.
Solidus
2016-01-17
En klassisk film som är hyllad av många. Jag erkänner att Akria Kurosowa sitter med en djävulskt bra idé, men utförandet är ojämnt. Öppningsscenen med gråtande bybor bjuder på ofrivillig komik och "skämt" som dras mellan karaktärerna resulterar i kraftigt överdrivna skrattanfall. Ett annat problem är att jag aldrig känner något intresse för de sju samurajerna. Några av dem sticker ut, men det rör sig om två stycken. Även banditerna hade mått bra av att ha någon form av ledare. Det ska dock inte förnekas att fotot är vackert att titta på (jag tror däremot att filmen skulle göras i bättre med färg) och trots sin långa speltid så blir den aldrig seg. Sammanfattningsvis så är originalet en välgjord kladd som sedan skulle resultera i en mästerlig förfining - "The Magnificent Seven".
BrutusBeefcake
2015-12-18
Fantastiskt och värmande äventyr med flera älskvärda karaktärer, filmens 3,5 timmar bara försvinner och den känns nästan för kort. Jag ville vara med de här samurajerna under en mycket längre tid! Sista striden får dessutom en att tappa hakan, perfektion i filmskapande! (13/15)
Barneyk
2015-11-06
Den känns inte alls så långe som jag trodde den skulle göra. Betydligt mer underhållande än man kan tro. Bitvis riktigt rolig. Bitvis riktigt bra. Bitvis riktigt känslosam. Men även om den på tre och en halv timmar aldrig blir direkt tråkig så är den inte direkt underhållande eller engagerande överlag heller. Stilen med väldigt mycket skrik och överdrivna gester åt alla möjliga håll blir dessutom väldigt tröttsamt. Även om jag tycker Mifune funkar riktigt bra rakt igenom! En positiv överraskning och en solid trea!