Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

De tusen dagarnas drottning


Henrik VIII skiljer sig från sin fru och gifter sig med Anne Boleyn, men upptäcker snart att hon är honom otrogen.


Originaltitel Anne of the Thousand Days
Alternativ titel Anne of a Thousand Days
Regissör Charles Jarrott
Manus Bridget Boland, John Hale, Richard Sokolove
Genre Drama, Romantik, 60-tal
Skådespelare Richard Burton, Geneviéve Bujold, Irene Papas, Anthony Quayle, John Colicos, Michael Hordern, Katharine Blake, Peter Jeffrey, Joseph O'Conor, William Squire, Esmond Knight, Nora Swinburne, Elizabeth Taylor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 36
Filmnummer 29881

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2015-01-07
I början av året så såg jag filmen The Other Boleyn Girl(2008) med Natalie Portman, Scarlett Johansson och Eric Bana. Då The Other Boleyn Girl(2008) berättar det mycket bättre så blir filmupplevelsen av Anne of the Thousand Days(1969) inte så intressant, engagerande eller givande som man kunde hoppats på. Dessa kostymdraman från 50- och 60-talet är dock inte fy skam. Richard Burton i huvudrollen är inte fel heller.
Mikka
2012-03-14
ÖVerraskande bra! Kläder och miljöer är helt fantastiska, och både Richard Burton och Geneviéve Bujold är strålande i huvudrollerna. Till filmens nackdel är måhända att den är ganska lång, och den fokuserar mycket på politik vilket gör den lite tråkigare än den kunde ha varit. Stark trea.
Suspiria
2006-06-26
nästan 5 till den här filmen, richard burton och genevieve bujold är mkt bra och jag gillar epoken. finns nog ingen bättre film om henrik den åttonde. kostymer och miljöer känns genuina, och alla filmer hade så fina färger på 60-och 70talen vad jag har sett.