De vilda männen
Tidigt 1900-tal. Fången Zach Provo flyr från fängelset tillsammans med sex medfångar. Provo flyr för att hämnas på lagmannen Sam Burgade. Burgade är anledningen till att Provo satts i fängelse men, enligt Provo, också skyldig till Provos frus död. Provos plan är att kidnappa Burgades dotter, så att Burgade tvingas jaga efter. Burgade är pensionerad sedan en tid tillbaka. Har han fortfarande vad som krävs för att få tag på Provo?

Originaltitel | The Last Hard Men |
Regissör | Andrew V McLaglen |
Manus | Guerdon Trueblood |
Genre | Western, 70-tal |
Skådespelare | Charlton Heston, James Coburn, Barbara Hershey, Jorge Rivero, Michael Parks, Larry Wilcox, Thalmus Rasulala, Morgan Paull, John Quade, Robert Donner |
Stabil jävel
Förutsägbar, men om en något en trevlig western.
Grym & brutal western med 2 legender Heston och Coburn. 3+
Börjar riktigt hårt, smakar som en fyra. Sen blir det segare och segare och till slut sitter vi här med vår svaga trea. Coburn är rolig som über-onding. 3-
sjysta blod-sprut i slomo, inspirerade av THRILLER ser d ut som. Dock var d mkt mesigare o mindre våld än jag trodde, eftersom d stod i min filmbok att censuren cuttade 11 min. de cuttade i själva verket typ bara 3-4 lr nåt. Helt värdlös våldtäkt; inte i närheten av den skräck man känner hos tjejerna i I spit o Last house.
näe inte bra detta.
Coburn är hård som vanligt, annars är filmen en besvikelse.