Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Dead Zone


Läraren Johnny Smith vaknar upp ur en koma orsakad av en bilolycka. Han upptäcker att fem år har gått och dessutom har han fått psykiska krafter. Till en början verkar förmågan att förutse framtiden vara något bra men snart börjar problemen. Baserad på en bok av Stephen King.


Originaltitel The Dead Zone
Regissör David Cronenberg
Manus Jeffrey Boam
Genre Drama, Skräck, Thriller, 80-tal
Skådespelare Christopher Walken, Brooke Adams, Herbert Lom, Anthony Zerbe, Tom Skerritt, Martin Sheen, Nicholas Campbell, Colleen Dewhurst, Sean Sullivan (I), Jackie Burroughs, Géza Kovács, Roberta Weiss, Simon Craig, Peter Dvorsky, Julie-Ann Heathwood, Barry Flatman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2912
Filmnummer 3452

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av solmannen
Johnny Smith är med om en billolycka efter en trevlig kväll med sin flickvän. Han ligger i koma i fem år. När han vaknar upp igen är allt förändrat. Hans flickvän har funnit en annan, hans mo...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
På väg hem från sin flickvän råkar Johnny Smith ut för en bilolycka och hamnar i koma. Efter hela fem år vaknar han upp och ett helt nytt liv börjar. Hans flickvän har lämnat honom för en a...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Christopher Walken spelar huvudrollen i The Dead Zone, en thriller baserad på en av succéförfattaren Stephen Kings romaner. Filmen, precis som boken från 1979, handlar om Johnny Smith (Walken) som...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Anonym
Regisserad av skräckregissören David Cronenberg med Christopher Walken och Brooke Adams och Martin Sheen i huvudrollerna. Denna liknar väldigt mycket ”Eldfödd” som likadant som den här baserar ...   Läs mer »

Kommentarer

mahasarakam
2018-02-18
En ganska dålig, rörig och töntigt spelad filmversion av Stephen Kings roman. Christopher Walken i huvudrollen är en överspelande, stirrig katastrof. Kultregissören David Cronenberg kan bättre. TV-serien är faktiskt mera sevärd.
Filmfantast86
2017-10-23
bra
Stygga-Vargen
2016-10-21
Christopher Walken och Martin Sheen gör ju väldigt bra ifrån sig. Filmen i sig är väl också ganska bra men den kunde ha gjorts bättre. Svag 4:a.
spielmitmir
2015-12-06
Obehaglig men inte läskig. Walken är fantastisk.
Supernaut
2015-11-07
Skräckklassiker som håller än. Enkel och rak med bra skådespeleri.
Grillo
2014-11-24
Gillade den skarpt. Problemen som redan påpekats är att det i princip är tre-fyra historier sammanbakade i en film, och något styltigt skådespel. Bilolyckan i inledningen var också ruggigt dåligt gjord. Konceptet och historien i helhet var dock riktigt kul och spännande. Också roligt med Walken i en hjälteroll innan han blev typecastad som onding, och kul med så många referenser till Sleepy Hollow med tanke på vad som skulle hända 16 år senare... Stark trea.
Engravadlax
2014-11-14
Walken är väl hyfsad och bär upp filmen, på Walkenvis, men andra är riktigt dåliga, t.ex. Herbert Lom, och halvvägs in börjar handlingen kännas lite stolpig. Hade gärna sett mer Martin Sheen.
Rehn108
2014-10-19
Det här känns verkligen som en filmatisering av en bok, vilket det ju också är. Man vill få med mycket och det känns ganska hoppigt. Jag jämförde Scanners med ett avsnitt av Arkiv X, och faktum är att jag skulle göra detsamma även om denna film. En person som har förmågan att se in i framtiden, som försöker stoppa ditt och datt, det är precis som Arkiv X. På grund av de många delarna som inte har så mycket med varandra att göra så blir filmen aldrig genomgående intressant. Dock ställs spännande frågeställningar i den senare delen och den blir rentav riktigt bra. På det hela taget skulle jag säga att filmen är hyfsat bra.
BrutusBeefcake
2014-08-05
Walken är ju alltid bra som vanligt och Sheen är ju galet karismatisk, jag måste se mer med honom. Men trots att den blir väldigt spännande framåt slutet så saknar den någon sorts udd igenom hela filmen och historien griper inte helt tag, den saknar helt enkelt tyngd. (8+/15)
Punkliv
2014-08-04
Rekommenderad fyra. Tappar en del efter en timme ungefär och landar slutligen på en något svag men hyfsat stabil trea.