3.6
3.6
Death by Hanging
En sann berättelse om en japanskfödd koreansk student som våldtog och dödade två flickor 1958. Mannen hängdes senare 1962. Denna hemska händelse har senare Nagisa Oshima gjort en svart komedi på som driver med japanska regeringen.

Originaltitel | Koshikei |
Alternativ titel | The Hanging |
Regissör | Nagisa Ôshima |
Manus | Tsutomu Tamura |
Genre | Komedi, Kriminalare, 60-tal |
Skådespelare | Fumio Watanabe, Kei Satô, Hôsei Komatsu, Akiko Koyama, Toshiro Ishido, Masao Adachi, Nagisa Ôshima (röst) |
Festlig film. Kul att man får se en glimt av Keiko Sakurai (bystdrottningen som spelade huvudrollen i Japanese Summer: Double Suicide).
Märktes även på ett par ställen förebådande ansatser till den sexfest som Nagisa Ôshima senare skulle gotta ner sig i och låta överskugga allt. Är man kåt i byxan så är man :(
Slår Dostoyevskys pekoral "Brott och Straff" om man säger så. Hejdlöst roligt och bra diskussion om identitet kontra rätt och fel. Finns fina specifika exempel men problematiken känns ganska allmängiltig och tycker det är snålt att kalla filmen för politisk satir. 4+
Bra satir, och mycket svart humor. Gillar vi!
Alla borde se den här filmen, nu.
fantastisk film
Grym politisk satir och narrspel, den här måste ha stungit ordentligt när den kom. Synd bara att den bitvis är något pratig och går lite i cirklar, men i övrigt är den närmast briljant. Rannsakning har aldrig varit roligare.
Någon som vet var jag kan finna den här?
Tog nog i lite väl här i min kommentar, fullt så nära en 5:a som det låter är den inte riktigt, även om jag vidhåller att filmen är fullkomligt fantastisk. Nånå, så blir det när man skriver direkt efter filmen då man fortfarande är i "exalterat" tillstånd :)
Alltså det här är fullkomligt fantastiskt och det är nära att jag sätter månadens tredje 5:a, tror jag stannar på en sjukligt stark 4:a åtminstone tills jag sett den igen, svårt att säga något om den egentligen med tanke på hur "bred" filmen blir i slutändan, både bizzar, tankeväckande, stark och otroligt engagerande (åsiktsmässigt engagemang) film, ingen idé att försöka förklara något desto mer, bara se den, upplev den!