2.5
2.5
Death to Smoochy
Rainbow Randolph är TV-stjärna på ett populärt barnprogram. Randolph får sparken efter en mutskandal och blir ersatt av Smoochy, en mullig och lila noshörning. När Randolph sedan upptäcker att Smoochy har inlett ett kärleksförhållande med hans före detta älskarinna, Nora, börjar han planera sin hämnd.

Originaltitel | Death to Smoochy |
Regissör | Danny DeVito |
Manus | Adam Resnick |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Robin Williams, Edward Norton, Catherine Keener, Danny DeVito, Jon Stewart, Pam Ferris, Danny Woodburn, Michael Rispoli, Harvey Fierstein, Vincent Schiavelli, Bill Lake, Tracey Walter, Louis Giambalvo |
Det får bli en sänkning vid en omtitt. Kanske gynnas den av nyhetens behag, kanske har smaken utvecklats. Men en 4a ska ju kunna tåla en omtitt så det är väl inte mer med det. Robin Williams är filmens höjdpunkt och det är kul att han verkar ha fått fria tyglar att svina loss ordentligt. Jag gillar Norton och hans låtar också, men han är inte lika underhållande att titta på som Williams. Keener sköter sig bra och jag stör mig fortfarande på retardoboxaren. Visst är det underhållande fortfarande och det är ändå en ganska stark 3a det här. ----------- 14/4-09 En liten underskattad pärla som är stundtals helt otroligt rolig. Premissen är så klart helt whack och både Norton och t.o.m. Williams är rent ut sagt skitbra här. En del störiga karaktärer, alla irländare t.ex., speciellt mongot, men de får som tur är inte så mycket plats. Dialogen är det som gör filmen där one-linesen haglar över en som en snöstorm i Kirkenes. Gillar man svarta komedier med mycket svordomar och sexreferenser kan det vara värt att kolla in den här bortglömda sjuka rullen. Norton som tokidealist och heterogay är värd entrépengen på egen hand också.
Den här filmen suger verkligen.
Sämre har man väl sett. Den här har sina roliga stunder, och den är skruvad på ett originellt sätt. Men den är också ojämn och rörig med för många mediokra sidokaraktärer som inte tillför någonting. Det är trots allt i första hand Robin Williams som är rolig, så mer fokus på honom hade filmen tjänat på. Största problemet är dock att jag hatar Smoochy lite för mycket, och det verkar inte filmen tycka att man ska göra, och då blir det lite svårt att engagera sig i historien. Catherine Keeners karaktär gillade jag lite till en början, men när hon går igenom en dåligt underbyggd förändring så blir även hon en del av problemet. För att vara en svart komedi är den helt enkelt inte svart nog för min smak, och det är dessa två karaktärer och deras roll i filmen det tydligaste exemplet på
Filmen är helt klart mångbottnad och samtidigt som den är mycket komisk, är den också tragisk och mörk. Även ganska så cynisk i sitt betraktande av välgörenhet och underhållningsbranschen. Edward Norton gör som vanligt en fantastisk rollprestation och Robin Williams behöver inte skämmas över sin heller. Filmen är i sin helhet underhållande. 3+
Lite av en guilty pleasure för mig!
"Bastard son of Barney!" Hahaha! Det var väl det enda som gav mig ett leende på läpparna.
men nej
Riktigt kul!
Blev tipsad om denna, annars hade jag nog inte brytt mig. Mest underhållningsvärde var ju att Norton ställde upp på det här. Han lär ha ångrat det bittert, haha. Jag ger filmen en trea mest för Nortons skull, men även för att det alltid är kul att se DeVito. Men om jag ska försöka vara objektiv så var det ju inte mycket att ha egentligen, och flera gånger blev det lite väl löjligt. Men jag ger den trots allt 3-
Måste bara säga att han sjunger väldigt bra oxå:)