Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Death Wish - Våldets fiende nr 1


Arkitekten Pauls fru och dotter överfalls och misshandlas av några ligister. När rättvisa inte skipas tar Paul rättvisan i egna händer.


Originaltitel Death Wish
Regissör Michael Winner
Manus Wendell Mayes
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 70-tal
Skådespelare William Redfield, Charles Bronson, Vincent Gardenia, Hope Lange, Stuart Margolin, Stephen Elliott, Steven Keats, Kathleen Tolan, Jeff Goldblum, Jack Wallace, Robert Kya-Hill, Edward Grover, Fred J Scollay
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1223
Filmnummer 1192

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av CyberShrimp
Paul Kersey är en flitig,fredlig och lugn man. Han har en underbar fru som heter Joanna, en söt dotter som heter Carol och en ambitiös svärson som heter Jack. Han bor i New York och arbetar som ar...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2019-02-27
Rätt tråkig Bronson i huvudrollen som röjer runt lite som han vill bland kriminella. Temat är väl tvivelaktigt, men fungerar väl hyfsat ändå.
andmoreagain
2018-09-26
Vill egentligen sätta en trea men det är den inte värd. Klart en besvikelse. Bronson kan knappt sätta sin fot utomhus innan det dyker upp hemska filurer. Lite väl löjligt. Speciellt rå och brutal är den inte heller. Har svårt att förstå varför det finns fyra uppföljare. Men jag tror jag gillar Bronson och filmens 70-talsstämmning.
Stygga-Vargen
2018-06-29
Skit!
gjoob
2018-01-31
Bronson är, som belagt, coolheten definierad, även om han här inte har någon överdrivet tuff roll. Kul att se Goldblum som psykopatisk ligist. Måhända har den inte i alla avseenden åldrats med värdighet, men med så många snowflakes rasandes över dess politiska "budskap" kan jag inte låta bli att sympatisera med filmen.
Mat1az
2016-11-17
Mycket snack om den här rullen. Men den är ju inte speciellt bra. Intressant att den fick så många uppföljare. Förstår att det är del tre man ska se om man vill ha lite action.
DOKAN
2015-11-25
Fassistsmörja men som hyllar medelklassare som tar till vapen och knäpper unga rånare. "Fint" sätt att tro sig lösa samhällsproblemen (är detta en av Trumps favvorullar?). Men inte oäven som thriller och en av Bronsålens bättre rollprestationer (vilket kanske inte säger så mycket..). Snyggt Hancock-score.
Fläskkäft
2015-07-27
Charles Bronson är givetvis cool i rollen som arkitekten Kersey. Ansiktet ser ut att tillhöra en 50 åring men kroppen är så vältränad att den skulle kunna ha tillhört en 25 åring, imponerande!!! Att låta Paul Kersey tveka och fundera innan han tar beslutet att plocka stadens slödder samt att han visar känslor och mår dåligt över sitt agerande är något jag gillar, det gör karaktären mer mänsklig. Jag gillar även snuten som är honom på spåren, hostar och nyser i tid och otid. Givetvis är 70-talet grymt fångat på film med rådande klädmode, frisyrer och bilar etc. Musiken är även den väldigt tidstypisk och bidrar till stämningen. Ta saken i egna händer?! Intressant fråga....
idd
2015-03-28
konservativt klassförakt med en rik snubbe som dödar fattiga bäddar ju för en fräsig idiotrulle, men dessvärre bjuds det på för lite ös för att ro hem det hela..
Krille80
2015-01-10
Bronsons karaktär är mer komplicerad och trovärdig än vad jag hade förväntat mig. Han får kämpa med tanken på hämnd och man får ta del av hans vånda och samvete med valet han gör. Man går inte så djupt in i detta man man får i alla fall små stunder av detta istället för att göra Bronsons karaktär till en robot utan känslor. Filmen tar sig också tid från händelserna som är anledningen till hans hämnd till att han faktiskt startar hämnden. Jag älskar filmens absolut sista sekunder. 4-
ClintanTheKing
2015-01-04
Klarar precis 4:an, mycket tackvare westernhjälten Bronson som gör en som vanligt utmärkt prestation, här som iskall actionhjälte vilket han kom att spela många gånger igen. Bra action, bra skådespelare, bra soundtrack. Vad mer kan man önska av ett 70-talsrulle i denna genre?
Visa äldre kommentarer »