Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Decision to Leave


En polisdetektiv som utreder en mans död i bergen möter den döde mannens mystiska fru under hans envisa spaningsuppdrag.


Originaltitel Heojil kyolshim
Regissör Park Chan-wook
Manus Park Chan-wook, Jeong Seo-kyeong
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, Thriller, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Park Hae-il, Tang Wei, Go Kyung-pyo, Teo Yoo, Park Jeong Min, Lee Jung-hyun, Seo Hyun-Woo, Lee Hak-joo, Park Yong-woo, Jung Yi-Seo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 91
Filmnummer 142976

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-03-03
Håller med andra recensenter om att det är rörigt. Vet inte hur mycket det beror på den extremt tabubelagda problematiken att se skillnad på karaktärerna, men det KAN ha påverkat. En fru som först är delaktig är sedan som bortblåst och verkar inte reagera på att hennes man hänger typ dygnet runt med en annan kvinna (mordmisstänkt sådan, till råga på allt). Vet inte om någon av händelseutvecklingarna ska ses som överraskande (en sk twist) men få ögonbryn höjs. Troligen pga att det är så pass segt att 2021 års kanske mest överskattade rulle Drive My Car dök upp i tankarna. Även pga att man inte bryr sig nämnvärt om karaktärerna. En är en ocharmig brottsling och huvudmannen är en tönt utan stolthet. Uppfriskande att den inte Oscarsnominerades, trots det är en Park Chan-Wook rulle och trots att detta innebar att Asien uteblev från Utländska Film-kategorin.
Afflicter
2023-02-01
Fascinerande relationsdrama med intressanta vändningar. Lite oväntat att filmen är baserad på Beck-böckerna.
Engravadlax
2023-01-31
Tror inte att jag har gillat en Parkfilm på 20 år, men fram till en ~10 år sedan hade han iaf förmåga att engagera visuellt. Den skickligheten har jag inte sett ett spår av i hans senare filmer.
DYV
2023-01-29
Vilket överskattat spektakel. Rörigt, spetig och allmänt oklar. Märkliga komiska islag och huvudstoryn är lite väl uppenbar och förutsägbar. Väldigt röriga hur relalationer och känslor förhåller sig.
Ful_fisk
2023-01-25
Lite rörig och svår att hänga med i emellanåt, men för det mesta är det stämningsfullt och vackert. Skönt mystisk och märklig intrig att nysta i. Trivsam kriminalare!
atroxa
2023-01-12
Tyvärr en av Parks sämre filmer
PeterTheW
2023-01-03
Vilket jäkla sömnpiller.
goeran
2023-01-01
Park Chan-wooks Decision to Leave från 2022 är väl gediget hantverk men jag kan inte påstå att filmen gör något större intryck på mig. Jag tycker m a o att det är lite förvånande att regissören vann pris i Cannes och att filmen nu tydligen är med på en shortlist för en Oscar. Betyg 3.
capitol
2022-11-12
Mycket romantik, och lite comic relief.