Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Deer Hunter


En skildring av hur Vietnamkriget påverkade en samling människor i en liten industristad i Pennsylvania.


Originaltitel The Deer Hunter
Regissör Michael Cimino
Manus Deric Washburn
Genre Drama, Krig, 70-tal
Skådespelare Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep, George Dzundza, Chuck Aspegren, Shirley Stoler, Rutanya Alda, Pierre Segui, Mady Kaplan, Amy Wright, Mary Ann Haenel, Richard Kuss, Joe Grifasi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16931
Filmnummer 2296

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Mixen
Deer hunter räknas som en av de stora filmklassikerna och det är på många sätt inte svårt att förstå varför. Men på grund av för stora ambitioner och tveksamt berättande når den inte hela...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av RosaPantern
Deer Hunter är enligt mig den bästa krigsskildringen genom alla tider. Och det är många mer som håller med. Deer Hunter belönades med 5 oscar. Och det är den värd! I filmen följer vi tre stå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Jämte
Krigsfilmer om Vietnam finns det tretton på dussinet av. En del är större och bättre än de andra. Rabbla upp några kända krigsfilmer om Vietnam. Det finns “Plutonen”, “Apocalypse now”, “F...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Orvar_Säfström
Krig - många har uttalat sig, från filosofer till kungar, presidenter, militärer och pacifister. Men jag vet ingen som har gjort det så bra som Michael Cimino. Det har nog alltid funnits en viss...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av Michael
Många är de filmer som har försökt skildra de effekter som krig får på den enskilda människan, men ingen har lyckats så bra som The Deer Hunter. Filmen följer tre stålverksarbetare fån Pen...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2024-01-27
21 år sedan senaste omtitten. Det vimlar av starka karaktärer här och de ges ganska gott om tid att presenteras också. Robert De Niro är den starkast lysande stjärnan. Stark gestaltning av krigets fasor och meningslöshet men också en fin beskrivning av den amerikanska småstaden. En riktigt bra film. Höjer till en 5;a denna gång.
RichardEk
2024-01-24
I sanning en filmklassiker. Jag såg den här på en fritidsgård i början på 1980-talet och har inte sett den sedan dess. Då såg jag den som lång, lite tråkig, och våldet kändes nästan frånstötande brutalt. Nu kunde jag uppskatta filmen på ett annat sätt, men kanske mer som ett tidsdokument. Bara att se en ung De Niro! Han har ju varit den seniora skådespelaren i filmer i decennier, känns det som. En lika ung Christopher Walken briljerar, liksom Meryl Streep. Det amerikanska industrilandskapet är fascinerande, nedslitet som miljöerna från en dokumentär från gamla Sovjetunionen och gör att filmens första och tredje timme är mer sevärd än den andra timmen som utspelas i Vietnam (men inspelad i Thailand).
Dream
2023-12-29
Inte något du ska kolla på ifall du bara vill se en krigsfilm då blir man trött rätt snabbt, den här passar nog bäst för "Krigsveteraner" som varit med om detta och det skulle inte förvåna mig ifall den vissas på dessa events som en tradition och det är ju fint. Men för oss andra är den bra, men tyvärr lite lätt långtråkig man har ju också blivit mätt på den här typen av manus. 1978 var den aktuell, men senare har mer gripande skildringar om krigs öden kommit t. ex "Schindler’s List" och "Band of Brothers".
ZoIX
2022-07-29
Man kan ha en rysk roulette scen för mycket. Påkostad.
jep
2020-08-01
Sänktes till svag trea efter en omtitt. Den är för sentimental och klyschig. Den håller helt enkelt inte särskilt väl.
StureStenhög
2019-11-28
En imponerande krigsskildring sedd i perspektivet från de som deltar i det. Trovärdigheten i karaktärerna är nog den största anledningen till att det här fungerar så bra, och den bygger man upp genom de långa sekvenserna innan de drar iväg. Man köper dem rakt av som ett kompisgäng med en lång historia, och på så vis använder filmen sin långa speltid väl. Det som sker under och efter kriget hade helt enkelt inte haft samma effekt om vi inte redan hade fått lära känna karaktärerna ordentligt. Jobbigt grabbiga är de förvisso, men just det gör dem trovärdiga. Utmärkta skådespelarinsatser gör givetvis mycket också, framför allt Christopher Walken är väldig imponerande. Den 70-tals-gråa småstaden i Pennsylvania är dessutom en härligt deprimerande spelplats som sätter helt rätt stämning. Lite sugen på att spela rysk roulette blir man ju också
Robkiller
2018-02-22
Möjligtvis aktuell för sin tid, men nu mest bara långtråkig.
oskaraspfors
2017-04-28
Såg denna som 17-åring 2009. Det var bland det bästa jag sett tyckte jag då. Ser om den åtta år senare och den är minst lika bra. Helt fantastisk film!
Hypostas
2017-01-23
Höjning till femma efter omtitt.
RustyFilm
2016-12-05
En krigsfilm som är mer drama än krig. Filmen handlar om relationerna mellan grabbarna i ett stål arbetar gäng och hur dessa relationer påverkas när tre av dom kallas till tjänst i Vietnamkriget. Vi får följa gänget före, under och efter kriget. Det här är en mycket bra film som omöjligt lämnar någon oberörd.
Visa äldre kommentarer »