Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Defamation


Antisemitism, antisionism och allmänt hat riktat mot judar, är alla dessa onda ting på uppgång? Svar försöker bland annat ges av Anti-Defamation League, en israelisk skolklass på resa i förintelsens spår i Polen, afroamerikaner i Brooklyn samt andra med mer eller mindre klar syn i frågan.


Originaltitel Hashmatsa
Regissör Yoav Shamir
Manus Yoav Shamir
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 167
Filmnummer 76508

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


iwjrfbibruf8
2016-04-16
Fantastiskt bra dokumentär om judarnas makt. Utmärkt inkörsport om man vill bli "redpilled" på hur saker och ting egentligen ligger till.
jeremy_jones
2012-09-01
Bra dokumentär om känsligt ämne. (4/6)
YouAreNrIchi
2011-12-21
Det verkar som om poängen med filmen inte riktigt framgick hos en del som har kommenterat här. Sekulära judar ser förintelsen och bekämpandet av antisemitism som det huvudsakliga medlet att förena dem och ge dem en identitet, vilket föder en tro på Israel och en paranoia och misstro gentemot resten av världen som uppfattas väldigt negativ av människor utanför den sekten - inklusive vissa judar - och det kan slå tillbaka på judarna som helhet.
thegreatnausea
2011-11-20
Intressant ämne men som dokumentär faller den på sitt egna utförande. Utan att förringa problemet med anti-semitism men stundtals letar filmaren efter anti-semitiska vinklar där det inte finns några och efter en chock-effekt. Vad var meningen med klassresan till Polen? Tror människor verkligen att judar inte kan gå på gatan utan att bli attackerade? Har filmaren självt glömt bort hur central roll Polen spelade i Förintelsen?
skit_samma
2011-07-19
Mycket underligt med reportern som först berättar att alla europeiska länder är antisemitiska och sedan förklarar att han inte behöver vara objektiv eftersom "de aldrig var det". Hellre sitter han alltså och skrämmer sina medjudar till sammanhållning. ""Antisemitism" är ett stort skämt. Frågan är om det ens existerar längre i västvärlden.

2009-09-24
Shamir lyfter fram trångsynta och embryoliknande tankegångar på ett många gånger intressant och stundtals underhållande vis, dock inte lika riktat som exempelvis Michael Moore.