3.6

Fräls oss ifrån ondo

Medan han rörde sig från församling till församling i norra Kalifornien under 70-talet vann Fader Oliver O'Grady snabbt folks förtroende och respekt. Utan deras vetskap var O'Grady en farligt aktiv pedofil som hierarkin inom den katolska kyrkan hade dolt i över 30 år. Det gav honom chansen att antasta mängder av barn. Här får vi se en intervju med honom och djupgående korruptionen inom den katolska kyrkan exponeras.

Originaltitel Deliver Us from Evil
Regissör Amy Berg
Manus Amy Berg
Genre Dokumentär, 2000-tal

herrpadda
2014-08-19
Finns inte mycket att säga om filmen, den började ganska långsamt men efter ett tag så sitter man bara och mår så jävla dåligt genom hela dokumentären. Det är väldigt viktigt att sådant här uppmärksammas men usch vad dåligt man mår, väldigt gripande.
stoked87
2014-06-28
Allt är kört nu........
Benisakura
2014-04-24
Man sitter och kokar filmen igenom och dokumentären visar vilken skada och sektliknande atmosfär religion kan skapa. Men bara för att man väljer att tro på sagor från en bok och sätter sin tillit till människor man tror är goda så ska ingen behöva utstå de saker personerna i filmen fått utstå. Tycker man säger det bra i filmen att religion är som maffian och att påtryckningar från högt uppsatta inom organisationen gör att man kan böja och bända på regler.
Dutch
2013-05-01
Pedofilen sitter i fängelse tills 2015 nu efter att haft barnporr och skit på datorn. Helt otroligt att han fått gå lös så mycket som han gjort.
dafreakish
2013-01-22
Det finns ondska och det finns obeskrivlig ondska. Sen finns det Oliver O\\'Grady och den katolska kyrkan som gör allt de kan för att dölja spåren kring de vidrigaste brott människor kan begå. Makalös skildring av en sjuk och förvriden värld med hjärtskärande intervjuer som går rakt in i hjärtat. Stunden då pappan till ett av offren förklarar sin ilska till kyrkan är bland det starkaste man kan se på film, dokumentärt likväl som fiktivt. Det är obehagligt men ack en så viktig film.
Smultronsylt
2012-11-26
...och ändå är det hela 80% som inte anmäler dessa typer av övergrepp. :/ Det är nyttigt och viktigt att detta kommer fram.
Mikka
2011-09-30
Viktigt ämne, men filmen berör mig inte och tillför inte mycket nytt.
WoodyStrong
2011-07-14
Jag är rädd.
Gialloblu
2010-05-20
Det var längesen jag såg en film som påverkade och upprörde mig så mycket. Sorg för de drabbade, ilska för prästerna och uppgivenhet inför den korrupta katolska kyrkan. Äcklades av hela O'gradys uppsyn och likgiltighet. Märkligt nog känner jag ett svek från kyrkan, även om jag inte är katolik, då detta inte verkar vara engångsfall, snarare satt i system att gömma undan och korrumpera. Katolska kyrkan som är så snabba att dela ut pekpinnar om preventivmedel och aborter.. Jag är helt jävla mållös, på ren svenska.
Sopranos
2010-04-19