Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Den dödsdömda bataljonen


Filmen, som utspelas på fronten mellan Italien och Österrike-Ungern under Första världskriget, handlar om ett österrikiskt bergsjägarkompani som till varje pris måste försvara sin ställning uppe på en strategisk bergstopp i Alperna. I centrum för handlingen står den tidigare bergsguiden Florian Dimai som väl känner området och som därför skickas ut på flera farliga uppdrag.


Originaltitel Berge in Flammen
Alternativ titel Mountains in Flames
Regissör Luis Trenker, Karl Hartl
Manus Luis Trenker, Karl Hartl
Genre Krig, Drama, 30-tal
Skådespelare Luis Trenker, Claus Clausen, Lissy Arna, Paul Graetz, Luigi Serventi, Erika Dannhoff, Michael von Newlinsky
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2
Filmnummer 94772

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2011-12-18
Luis Trenkers & Karl Hartls Berge in Flammen från 1931, med Luis Trenker själv i huvudrollen, är en vacker och välgjord film om det ganska okända men väldigt blodiga och hårda alpina kriget mellan Österrike-Ungern och Italien under Första världskriget. Filmen handlar inte bara om mod och kamratskap i krig utan också om förbrödring över nationsgränserna. Under kriget hamnar bergsguiden Florian (spelad av Luis Trenker) och hans italienske vän Arthur på skilda sidor; Florian som spanare för de österrikiska bergsjägarna och Arthur som chef för de italienska angriparna. Efter kriget möts de igen som vänner och besöker ställningarna där deras kamrater föll. Fotot, av Arnold Fancks och Leni Riefenstahls kameraman Sepp Allgeier, är hänförande vackert. Sällan har man sett så tjusiga bergsbilder.