Den enskilde medborgaren
Försäkringsdirektören Stig Roxby är värd hundra gånger mer än en vanlig gymnasielärare. Men han tycker inte att det räcker, utan ser sig tvingad att tillsammans med fyra andra direktörskollegor lyfta bort ett stort bonustak för att bli ännu mera värd. Efter en del förvecklingar tvingas Stig Roxby inse den brutala sanningen; han har allt utom det nödvändigaste...
Originaltitel | Den enskilde medborgaren |
Regissör | Claes Eriksson |
Manus | Claes Eriksson |
Genre | Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Örjan Ramberg, Claes Eriksson, Anders Eriksson, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe, Knut Agnred, Ingvar Hirdwall, Björn Granath, Birgitta Andersson, Krister Henriksson, Sofia Pekkari, Rachel Mohlin, Susanne Otto, Margreth Weivers, Fredrik Ohlsson, Dan Ekborg, Inger Hayman, Rasmus Lindgren, Per Andersson, Thomas Hedengran, Elisabeth Seth Rippe |
Personligen tycker jag att Claes Eriksson är närmast ett geni, och här finns som ofta en viktig och fin grundtanke. Några scener lyfter (Jag tänker främst på slutscenen och när släktingarna träffas för att fira dotterns födelsedag), men det känns lite som att de övriga medlemmarna i Galenskaparna & After Shave kanske inte var riktig lika sugna på att göra det här.
Den är intressant men det är inte den bästa långfilmen Galenskaparna och After Shave har gjort. Nu när jag har sett alla deras långfilmer så säger jag nog att Leif är nog den bästa dom har gjort tycker jag.
gick in med ganska låga förväntningar men blev glatt överraskad. claes har här tagit ett steg bort från galenskaparna å klivit in i något som nästan skulle kunna vara en produktion av svenska ord. kul oxå att se att förutom anders å jan kan även dom andra spela EN roll genom en hel film. inte lika många gapflabb, men den efterlämnar sig en mysig stämning av nattsvart samhällskritik/tragikomik med lite slapstick (golfbilen, elchocks-exprimentet) å ett otippat slut. skulle gärna fråga claes personligen om vad som hände efter kameran lämnar pampen. den här kommer jag se om, många ggr! <3
(Först betygssatt 2007-09-28) Inte i nivå med Erikssons bästa. Ganska ojämnt.
SM i dålig stämning...
En kul film av Galenskaparna After Shave.
Åh, Bogart! Golfbils-scenen var bland det bästa i filmen.
Ojämn. Seg och övertydligt, men här och där finns några riktiga små guldkorn.
Man tror att svensk filmindustri nått rock bottom och så ser man det här. ALLT var patetiskt dåligt. T.o.m. ljudeffekterna var osynkade med händelser. Ingen finess fanns det heller. Skräp.
Njae, inte den bästa filmen med Galenskaparna enligt mig måste jag säga. Men filmen hade sina stunder och förtjänar en medelmåttig trea.