nya casino utan svensk licens

Den fredliga draken

Författaren Robert Benchley får idén att föreslå boken "The Reluctant Dragon" som en kommande tecknad film av Walt Disney Studios. I sin jakt på Walt så guidas Benchley genom den stora studions alla avdelningar.

Filminfo

Originaltitel The Reluctant Dragon
Alternativ titel Behind the Scenes at Walt Disney Studio
Regissör Alfred L Werker
Manus Ted Sears, Al Perkins, Larry Clemmons, William Cottrell, Harry Clork

myslas
2021-01-10
Värd att se för de animerade kortfilmerna som är en del av filmen. I övrigt är den förmodligen enbart intressant för stora Disney-fans (som jag).
stenemo
2019-06-09
En mycket intressantast film, trevligt sätt att visa bakom kulisserna men inte tillräckligt intressantast för någon som inte är mycket intresserad av hur det gick till att göra film på 40-talet.
AlbinWesley
2015-09-14
Tyckte den här var rätt så härlig, fast att kalla det dokumentär känns lite skevt va? Visst är det bakom kulisserna-grejer men allt är ju skrivet från början till slut. Jag måste säga att det är detta fejkdokumentärgrepp som gör den intressant vidare än till innehållet, kul och rätt oväntad form. Den tecknade kortisen i slutet ignorerade jag mer eller mindre.
jssfrk
2011-09-12
Mysfarbror Robert Benchley i studiorna dras ner av en extremt oengagerande tecknad film.
Levyn
2007-03-07
Varför finns inte filmen The Reluctant Dragon endast som film och inte som dokumentär på filmtipset? Det är ju tydligen två helt separata filmer!
m86
2005-07-19
Har sett kortfilmen "Den fredliga draken" men vill helst se dokumentären!! Kortfilmen var löjlig så den får en 2:a men självaste långfilmen får inget betyg än, eftersom att jag inte har sett den!!! Vore kul att se den!!
mystepho
2003-10-24
Väldigt intressant om man gillar animation och Disney... Storyn är förstås ganska banal, men så gjordes denna Disneyrulle för att dryga ut den ganska tomma kassan efter produktionen av Pinocchio och Fantasia... Fansen blev dock besvikna eftersom de förväntat sig en hlet ny tecknad rulle och bara fick en dokumentär uppvisning av Disney´s Studios samt en liten animerad kortfilm på slutet...