Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Den gröna milen


En dag anländer det en jättelik färgad man till delstatsfängelset där Paul Edgecomb är chef. Han är dömd till döden i elektriska stolen för att brutalt ha mördat två vita småflickor. Paul känner särskilt intresse för denna fånge, som inte visar några som helst tendenser till ett våldsamt beteende. En dag händer något mycket underligt. Något som liknar ett mirakel. Baserat på en Stephen King-roman.


Originaltitel The Green Mile
Regissör Frank Darabont
Manus Frank Darabont
Genre Drama, Kriminalare, Fantasy, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Bonnie Hunt, Barry Pepper, Jeffrey DeMunn, Doug Hutchison, James Cromwell, Michael Jeter, Sam Rockwell, Patricia Clarkson, Harry Dean Stanton, Dabbs Greer, Gary Sinise, Graham Greene (II), Eve Brent
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33728
Filmnummer 73

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Snah
OBS! Detta är inte en recension, utan mer en fristående kommentar som innehåller spoilers. Den bör således läsas _efter_ filmen. Hyfsat medryckande till en början, men sedan börjar de klich...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Flonk
Den gröna milen utspelar sig på 1930-talet och handlar om fångvaktaren Paul Edgecomb (Tom Hanks). Paul arbetar och har ansvaret för ett av cellblocken i fängelset, Cold Mountain. Den del av fäng...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Paths_of_Glory
Paul Edgecomb var på 30_talet under depressionens tid i USA vaktchef vid en avdelning för dödsdömda på delstatsfängelset i Cold Mountain. En dag anländer en ny fånge till avdelningen. En jätt...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av RosaPantern
Denna film är väldigt bra! En bra berättelse som då är skriven av min favoritförfattare Stephen King. Den utspelar sig på delstatsfängelset Cold Mountain i det cellblock som kallas Den Gröna ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Heartofarebel
På ett litet ålderdomshem ute på landet finns Paul Edgecomb. Han verkar utåt vara en helt normal pensionär men inombords lever minnena av hans förflutna kvar och är ständigt närvarande hos ho...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-02-21
Märklig mastodont film. Känns detta är ett e,x på en film som växer efter några omtittar helt klart.
LadyFlanders
2018-08-13
Härlig saga, om man är elva. Övertydligt onda och goda karaktärer, magiska krafter, möjligen lite för tragisk. Mysig familjefilm, som ger gott om tid för chipsintag. Kunde nästan funkat som vuxenunderhållning, om det inte hade varit för slutet. Vem f-n tänkte ut det?
chimandra
2018-08-09
Denna film är ett sant mästerverk och kan således inte få något annat betyg än en solklar femma. Alla skådespelare är helt fantastiskt bra i sina roller. Det är en film som berör på djupet och en film som man aldrig glömmer. En film som man kan se om hur många gånger som helst och man blir lika berörd varje gång.Jag vet inte hur många gånger jag sett denna film och jag blir lika fängslad och berörd varje gång jag ser den. Det är inte många filmer som lyckas med det. Så det här är en film som man ska absolut se..
Knasiga-Lasse
2018-06-02
jämfört med nyckeln till frihet så är det här ett mästerverk
C12
2018-06-02
Överskattad, och väldigt lång
smichael
2018-03-08
Verkligen en standardhollywoodrulle, på gott och ont. Man vet vad man får iaf
Rai
2017-09-29
Så otroligt överskattad, men en riktigt bra film!
RustyFilm
2016-12-07
Sådana här övernaturliga skildringar gillas normalt inte av mig men när det mystiska bakas in så här pass skickligt och humoristiskt i historien så kan det accepteras. "Den gröna milen" är byggd på en roman av Stefen King och är regisserad av Frank Darabont, alltså samma konstellation som gjorde "Nyckeln till frihet" så väldigt bra. Det är bra nu också om än inte lika bra. Långt är det också över 3 tim. men bra.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Ett sant mästerverk! Filmen känns mycket kortare än den faktiskt är! Skådespelarna gör ett väldigt bra jobb!
sawa
2016-07-18
Väldigt gripande! Lång, men det märks inte.
Visa äldre kommentarer »