Den innersta kretsen
Filmen berättar historien om CIA sett genom ögonen på en karriärsagent vars äktenskap slås i spillror på grund av stress och svårigheter med jobbet.

Originaltitel | The Good Shepherd |
Regissör | Robert De Niro |
Manus | Eric Roth |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Matt Damon, Robert De Niro, Angelina Jolie, Joe Pesci, Alec Baldwin, Billy Crudup, William Hurt, Timothy Hutton, Gabriel Macht, John Turturro, Keir Dullea, Eddie Redmayne, Michael Gambon, Lee Pace, Oleg Sjtefanko, Tammy Blanchard, Martina Gedeck |
Hade väntat mig mer. Det här blir lite rörigt och långdraget. Man vill göra en spännande film som samtidigt ska beröra med familjerelationer, vad är viktigast, familjen eller landet? Dock blir jag aldrig berörd och jag bryr mig inte riktigt om nån av karaktärerna, troligtvis för att det blir lite väl enkla lösningar och det blir inga överraskningar, hela filmen följer mallen.
*HÖJER TILL 5:a* Har sett den här många gånger men nu har det gått ett par år och jag såg den igen. Jag fullkomligt älskar denna och det är en spionfilm precis i min smak. Tycker att manuset är lysande med ett stort och intressant persongalleri, som gestaltas av en ensamble att dö för! Jag tycker att Matt Damon är fantastisk i huvudrollen, men alla skådisar gör väldigt bra ifrån sig. Filmen ställer dock ganska höga krav på tittaren att man har elementära historiska kunskaper om Andra världskriget, Kalla kriget och Kubakrisen. Filmen är en tragedi på många sätt, både i fråga om Damons karaktär men också om CIA:s utveckling. Filmen är väldigt subtil och många trådar knyts ihop utan trumvirvlar och stor annonsering. Ett mästerverk!!! 5.
En CIA-snubbe som har det rätt tungt privat. Damon gör en väldigt bra insats.
det ser ut som en bra film, men det är det helt enkelt inte
Har ingenting emot längden, tempot eller skådespeleriet. Vill verkligen tycka om filmen, men anledningen till att det blir en trea och inte en fyra är att handlingen bitvis är alldeles för banal och förutsägbar.
Tyckte den var rörig.
Rätt intressant berättelse om hur CIA bildades. Tempot är lugnt och skådespelet är tillbakadraget. Typiskt spionfilmstuk kan man säga. Ibland tycker jag det känns lite spretigt och ofokuserat. Lite för lång för min smak. Sen att sätta Joe Pescis namn så högt upp i listan när han bara är med i filmen i 25 sekunder.
Länge sen jag såg så många stjärnor i en och samma rulle. Annars saknade den mer än den hade och fick inte till intrigen riktigt förrän på slutet. Ändå lite sevärd good old spionromantik, om inte annat.
Första gången jag försökte se denna kände jag att den var för långsam. Dock såg jag den på tv igår och då var den bättre, om man ger den tid. Matt Damon mycket bra också i en ganska tråkig roll.
Mycket bra film. Lågmäld och den bästa roll jag sett den annars ljumma Matt Damon i. Det är sådant här han är bäst på, känslolösa stenansikten, torrbollar. Mycket bra spelat och regisserat av De Niro.