Den kriminelle

Johnny Bannion kommer ut ur fängelset och planerar en kupp tillsammans med sina kumpaner. Det är en stor kupp han jobbat på i tre år, och han hoppas få ut 40.000$. Han gör dock ett misstag, på grund av en flicka. Det visar sig vara ödesdigert...

Filminfo

Originaltitel The Criminal
Alternativ titel The Concrete Jungle
Regissör Joseph Losey
Manus Alun Owen
Skådespelare Rupert Davies, Grégoire Aslan, Tom Bell (I), Jill Bennett (I), Laurence Naismith, Sam Wanamaker, Derek Francis, Stanley Baker, John Van Eyssen, Margit Saad, Noel Willman

niklaseriksson
2008-08-27
Ytterst trivsam film, tror jag såg den under perfekta omständigheter. Riktigt stiligt foto och scenografi, likaså sceneriet är väl genomfört. Sedan gillar jag hur musiken används. Påminner om Truffaut och Malles "förbrytarfilmer", vilket jag gillar, det vilar varm skaparglädje över detta.
nopasaran
2008-08-06
Fint foto, överlag bra skådespel även om det ibland var lite teatralt - hyfsad historia om hierarkiska och våldsamma strukturer på ömse sidor av gallret. En film om mänskliga tillkortakommanden när mammon styr och ställer, fåfänga, girighet, stolthet och maktbegär äter upp människan och lämnar henne naken och avklädd.
NHL
2008-04-02
Inte helt oäven faktiskt, men helt klart drar musiken ner helhetsintrycket ordentligt, vilket är riktigt synd, för annars hade den helt klart varit mer än godkänd, för både fotot och manuset är bra. Musiken gör dock bara att man vill att filmen ska sluta så fort som möjligt.
Czechflash
2008-03-11
Det finns en orsak till varför filmen inte får godkänt och det stavas MUSIKEN. Med bra musik, eller åtminstone ok musik, hade detta varit en bra film. Nu förstör den så mycket att man bara blir förbannad. Annars är det snyggt svartvitt foto (av Oscarsvinnaren till fotot i "Den tredje mannen") och en handling som blir allt bättre med en bra upplösning. Man vill bara strypa kompositören !