Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Den långa färden


Två före detta Texas Rangers bestämmer sig för att driva en boskapshjord från Texas till Montana. De gamla vännerna Augustus McCrae och Woodrow Call och deras följeslagare stöter på problem och motgångar av olikartade former längs den långa vägen.


Originaltitel Lonesome Dove
Regissör Simon Wincer
Manus William D Wittliff
Genre Drama, Romantik, Äventyr, Western, Mini-serie, 80-tal, Roadmovie
Skådespelare Robert Duvall, Tommy Lee Jones, Danny Glover, Diane Lane, Robert Urich, Timothy Scott, Anjelica Huston, Chris Cooper, D B Sweeney, Rick Schroder, Glenne Headly, Barry Corbin, Frederick Coffin, Steve Buscemi, Frederic Forrest, William Sanderson, Barry Tubb
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1131
Filmnummer 15039

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-10-06
Jo, men den här mins jag som rätt bra...
Stygga-Vargen
2016-10-23
Ja, skådespelarna gör ju väldigt bra ifrån sig och storyn i sig är det väl inget fel på. Dock blir det ganska segt och tråkigt emellanåt och det förstör en del. Svag 4:a.
andmoreagain
2016-08-04
Rätt ok western-epos men den glassiga inramningen omöjliggör toppbetyg. Lee Jones och Duvall är givetvis höjdpunkterna.
BSBully
2016-06-18
Förstår inte alla dessa femmor.. Robert Duvall's karaktär va en av få ljusglimtar tillsammans med ett par snygga scener. Men det va en redig skopa dynga långa stunder o rent av larvigt. Ni som funderat på denna, skippa den, och se Hatfields & McCoys istället!
Mat1az
2015-10-01
Äntligen tog jag mig tid att se detta sex timmar långa episka western äventyr. Wow! Vilken historia, och så otroligt suveränt berättad. Och Skådespelet! Kemin mellan Duvall och Jones är det inte mycket som slår. Man kommer verkligen riktigt nära karaktärerna och det gör fan ont när någon av dem går bort. Betygsmässigt kändes det som en stark fyra rakt igenom för min del. Men där när slutet väl levereras så är det bara att konstatera; femman är given.
Krille80
2014-12-27
Tillsammans med "Band of Brothers" så betraktar jag "Lonesome Dove" som det allra bästa som har gjorts i miniserieformatet någonsin. Detta är ett mästerverk i sitt sanna ord. Allt levererar till fullo både bakom och framför kameran. Robert Duvall och Tommy Lee Jones är helt fantastiska.
Hypostas
2014-12-13
Riktigt bra miniserie, även om machoidealen är lite påfrestande. Stark trea.
ilBrutto
2014-02-16
'scuse my language; Satan i jävla gatan vad detta är bra. Skådespelarna rakt genom är så bra att tiden stå stilla. Varenda scen med Robert Duvall dallrar av hetta och dialogen rakt genom är enastående, ja rent fantastisk. Man kan kalla den sentimental eller vad tusan som helst men detta är galet bra i vilket fall. Och sedan var det samspelet mellan Duvall och Tommy Lee Jones, det slår gnistor om det.
idaho1981
2013-10-27
På något sätt lyckas den både vara sentimental och osentimental på samma gång. Precis som att man både gillar och samtidigt är sur på huvudkaraktärerna. Trodde aldrig jag skulle ge en Western en 5:a. Men det fantastiska skådespeleriet, sceneriet, berättandet och historien gör att den får en 5:a... (och ja, jag lyckas förtränga specialeffekterna.. för det är ju inte de man minns.)
vicidoman
2013-07-21
Riktigt episk historia med grymt stark upplösning. Inom genren western når den inte riktigt upp till Gode, onde, fule och Harmonica för min del men alldeles strax därefter.
Visa äldre kommentarer »