Den oändliga historien
Ett händelserikt och spännande äventyr som utspelar sig i landet Fantasien, där pojken Bastian och den unge krigaren Atreyu kämpar mot onda krafter som vill ta makten.

Originaltitel | Die unendliche Geschichte |
Alternativ titel | The Neverending Story |
Regissör | Wolfgang Petersen |
Manus | Wolfgang Petersen, Herman Weigel |
Genre | Drama, Äventyr, Fantasy, 80-tal |
Skådespelare | Moses Gunn, Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach, Gerald McRaney, Thomas Hill, Deep Roy, Tilo Prückner, Sydney Bromley, Patricia Hayes, Alan Oppenheimer (röst) |
1984 släpptes en av de absolut bästa sagofilmerna för barn någonsin - Den oändliga historien av Wolfgang Petersen efter Michael Endes roman.
Filmen handlar om den lille pojken Bastian som bor i ... Läs mer »
Här har vi alltså Den oändliga historien, Wolfgang Petersens film från 1984, som är baserad på första halvan av Michael Endes bok med samma titel. Ende lär ha blivit väldigt missnöjd med den... Läs mer »
Mäktig klassiker som är väldigt stämningsfull och vacker. Charmiga och påhittiga effekter som fan, även ifall somliga figurer ser lite absurda ut. Men det är nog en del av charmen. Allt hänger alltså på hur väl storyn håller. Och den är skitbra. Alltså filmen, likaså.
Man ska inte se om filmer som man har starka minnen från barndomen från. Det visade sig att jag mindes två scener, en sorglig scen och slutscenen. Dessa scener är starka, men i övrigt är det en rätt seg och konstig historia. Någon slags Sagan om ringen goes New age.
Åh, Hade förmånen att få se den på bio nu 34 år senare. Förvånansvärt hållbar film. Supermysig. Klart att effekterna inte håller dagens mått. Men jag tycker de är överraskande bra för sin ålder. Det märks att det var en storfilm på sin tid.
Jag hade tydligen sett den här? har inget minne av det och kommer antagligen inte att ha nått minne av den här titten heller, den känns storslagen men det håller inte hela vägen.
Det visuella språket gör den till en av de bästa filmerna för mig
Nostalgi på hög nivå som var en stor äventyrs film en gång i tiden, men har tappat lite i betydelse dem senaste åren med tanke på Harry Potter och Sagan om ringen, fast den är fortfarande sevärd samt mysig.
Tycker om filmen mycket, syd bara att de är lite väl dåliga specialeffekter, men filmen är ju från 84 så man kan ju inte kräva allt!
Mycket bra och stämningsfullt effektmakeri men storyn är i slutändan för banal för högre betyg. Och atreyus skådespelartalang hjälper inte heller