Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Den sista enhörningen


Filmen är baserad på romanen av Peter Beagle med samma namn. Filmen handlar om en enhörning som bor i en skog där det evigt är vår. En dag så hör hon några förbipasserande nämna att hon är den sista. Hon tycker det verkar väldigt konstigt, och efter konversation med en halvgalen och hyperaktiv fjäril som ger henne en del ledtrådar var de andra enhörningarna kan tänkas befinna sig, ger hon sig iväg.


Originaltitel The Last Unicorn
Regissör Jules Bass, Arthur Rankin Jr
Manus Peter S Beagle
Genre Animerad, Familjefilm, Fantasy, Anime, 80-tal
Skådespelare Angela Lansbury (röst), Tammy Grimes (röst), Christopher Lee (röst), Jeff Bridges (röst), Alan Arkin (röst), Mia Farrow (röst), Robert Klein (röst), Keenan Wynn (röst), Paul Frees (röst), Rene Auberjonois (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 422
Filmnummer 13602

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ThePatient
2021-05-19
Kan kännas lite seg, lite tråkig, men den är full av mystik, och den litterära dialogen ger mycket karaktär. Väldigt glad att ha sett den igen i varje fall, efter att ha levt med den här filmen på när jag var liten och sen inte återbesökt den... förrän nu!
Narnendil
2017-01-02
det jag uppskattade mest med boken fattades i filmen
idaho1981
2015-11-15
Söt och fin historia som inte berör tillräckligt för ett högre betyg. Musiken/sången är nog det som drar ner lite. För manuset är egentligen bra.
peu-depeu
2015-09-15
Väldigt underlig. Jag kan inte riktigt fastna för karaktärerna, och jag får svårt att hänga med i händelserna. Skulle behöva förenklas. Tyckte inte enhörningen var särskilt empatisk heller. Filmen hade även lite för många sånger. Gillar dock tecknarstilen.
F-M-J
2015-01-12
En mycket bra barnfilm som jag kommer att spela för mina barn när dem kommit till planeten.
AlbinWesley
2014-09-23
Väldigt fin animation, till stor del av folk som skulle komma att bli kärnan i studio ghibli. Filmen i övrigt är också fin, traditionell, men egen nog att hålla måttet väldigt bra.
Jockflake
2013-04-15
Den demoniska eldtjuren och det talande skeletten har hemsökt mig sedan barnsben, det var dock det enda jag mindes av filmen. Hittade den igen av en slump. Själva animeringen får man väl säga har stått sig ganska bra, för att vara från -82. Men handligen i sig är väl ganska trist. Och jag som redan har väldigt svårt för sång i film, lider nu av akut öroncancer efter att ha utstått Mia Farrow's sångröst. 2'a.
FilmSimon
2013-04-08
guuuuuud va tråkig... brukar väldigt sällan tycka det och jag älskar enhörningar och romantik men det här sög ju bara.... visst det är ibland snyggt men ofta enbart bakgrunderna tyvärr...
amam
2012-08-23
Svag trea, men nja alltså. Den var väl okej men har inte åldrats speciellt väl.
viggo.dase
2012-06-09
Hade de hoppat åtminstone hälften av de helt onödiga musiknumren hade jag kanske tyckt att den var okej. Men ju känns den väldigt förlegad och helt ointressant.
Visa äldre kommentarer »