Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Den sista färden


Naturäventyraren Lewis Medlock tar med sina vänner på en paddlingstur nerför floden Cahulawassee River, strax innan floden skall dämmas upp inför ett kraftverksbygge. I den amerikanska obygden uppe i Appalacherna ställs äventyrspaddlarna inför långt större prövningar än de någonsin kunnat ana.

Baserad på romanen Deliverance av James Dickey från år 1970.


Originaltitel Deliverance
Regissör John Boorman
Manus James Dickey
Genre Drama, Thriller, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty, Ronny Cox, Ed Ramey, Billy Redden, Seamon Glass, Randall Deal, Bill McKinney, Herbert 'Cowboy' Coward, Lewis Crone, Ken Keener
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22342
Filmnummer 43

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


sodomiten
2021-05-10
Jag brukar tycka det är töntigt med åldersgränser, men just i detta fall skulle jag inte rekommendera någon under 15 år att se denna film. Det är sodomitiska inslag och läskiga saker som inte klaras upp. En av de obehagligaste thrillers som någonsin gjorts.
andybrando
2018-09-09
Ypperlig film. McKinney och Coward är två av de ruskigaste skurkarna i filmhistorien. Duellen på banjo i början har blivit en klassiker. Rekommenderas!
Nalleman
2017-12-24
Bara så bra!

2017-04-19
Litt for moraliserende, men ellers meget bra film. +4.
BrutusBeefcake
2016-12-19
Betyget kan bero på att jag såg filmen i två sittningar med 1 månads mellanrum, som kan ha förstört lite. Men jag tycker att filmen dör avsevärt efter mötet i skogen med hillbillysarna, hade hoppats på något mycket mer helt enkelt. Men början och lite efter filmens kanske kändaste scen så är det väldigt bra. (9-/15)
siggelund
2016-05-05
Även om den "Lider" av det långsamma klipptempo som var standard innan, (Revenant nyligen är ganska lik!), så känns berättandet fortfarande engagerat. Ettt vanligt problem i äldre filmer (för mig iaf) var att detaljer fick ta för mycket plats och huvudhandlingen stå tillbaka. Här kör de på trots att detaljer får ta plats. Och det är tidlöst och snyggt och bra. Varför dröjde det tills Boogie Nights efter denna tills Burt Reynolds fick göra en snygg och bra seriös roll?
mr_magi
2016-02-17
Sjukt bra!
fredagsfil
2015-11-24
Inte fult gjord, man får bara acceptera den gamla stilen! Fin känsla i filmen, fin kontrast mellan den mäktiga naturen och människans meningslösa dumheter. Vi förstör naturen och vi förstör varandra.
Mat1az
2015-09-21
Camping gone wrong. Spännande klassiker som håller från början till slut. Som vissa tidigare påpekat så är nattscenen något av det fulaste som gjorts, många av de fulaste scenerna är också helt meningslösa och kunde lätt ha lämnats bort eller gjorts annorlunda. Känns riktigt märkligt faktiskt. Stark trea.
Qhunden
2015-05-29
Första halvan är rätt bra, sen ballar det ur och det känns mindre och mindre välgjort. Skådespeleriet stapplar verkligen. Cred dock för världshistoriens kanske uslaste day for night-scen, helt otroligt dålig.
Visa äldre kommentarer »