Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Den sista filmen


Under en filminspelning i Peru dör en av skådespelarna under ett livsfarligt stunt. Den ansvarige medlemmen i filmteamet bestämmer sig för att sluta i filmbranschen och bosätta sig i byn tillsammans med den prostituerade Maria. Men hans drömmar om en lugn tillvaro störs när den lokale prästen vill ha hans hjälp att stoppa våldet i byn av människor som återger scener ur filmen på riktigt eftersom de inte förstod att filminspelningen bara var på låtsas.


Originaltitel The Last Movie
Alternativ titel Chinchero
Regissör Dennis Hopper
Manus Dennis Hopper, Stewart Stern
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Dennis Hopper, Stella Garcia, Julie Adams, Tomas Milian, Don Gordon, Roy Engel, Donna Baccala, Samuel Fuller, Poupée Bocar, Sylvia Miles, Kris Kristofferson, Peter Fonda, Daniel Ades, Severn Darden, John Phillip Law, Dean Stockwell, Russ Tamblyn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 77
Filmnummer 26352

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rune2000
2023-01-29
En metafilm utan dess like som hade kunnat bli hur tråkig och intetsägande som helst, om det inte vore för Hoppers skådespel och visuella registilen. Det blir nästa aldrig tråkigt och jag blev fascinerad av det jag fick se.
RustyFilm
2021-10-22
Ett förvirrat flöde av bilder, bland annat från en inspelning av en vilda västern film och senare när Dennis Hopper är trött på detta och filmteamet lämnar inspelningsplatsen kommer det att finnas bilder av en liknande filmning men nu med peruanska lokalbefolkningen bakom kameran. Kamera och övrig filmutrustning är då av mockup typ och gjord av pinnar och ståltråd. Det som återstår av kulissbygget från riktiga inspelningen återanvänds av peruanerna. Hela anrättningen är för övrigt även välkryddad med konstiga och svårbegripliga klipp som stoppats in lite här och där. Det snygga fotot är vad jag förstår gjort av ungefär samma gäng som gjorde Hoppers ”Easy rider” ett par år tidigare. Förmodligen var det också pengar från Easy rider som finansierade denna lekstuga. Trots allt så var det här röriga filmkaoset underhållande att se och filmteamet hade säkert rökigt kul där i Peru (för stunden i alla fall).
Ful_fisk
2020-05-10
Dennis Hopper krökar loss efter att ha tjänat mångmiljonbelopp på en av 60-talets mest oväntade succé-filmer, och prånglar ur sig en slags meta-västern i Peru. Helknasigt, men aldrig riktigt skarpt. Det spretar åt alla håll, och varför alla sidospår om guldjakter och bordellbesök är inne och tar en massa plats blir jag inte ett dugg klok på. Intressant som filmhistoria, men knappast särskilt bra eller underhållande.
Tonti
2019-10-13
En tripp, och kanske lite halvlyckad sådan. Men ändå har den nånting.
Clark
2015-10-14
Endel personer har yttrat att filmen borde ha redigerats i kronologisk ordning, samt att titelkorten med texten "Scene Missing" borde tagits bort - men de personerna missar tydligt poängen. En av de stora teman i filmen är konstbegreppet relaterat till Hollywoods filmskapande, och dessa illusioner är nyckeln till filmens genomslag. Hopper kritiserar Hollywoods ytlighet. Hopper lånar mycket ifrån Franska nya vågen-regissörer och det passar utmärkt här. Märks för övrigt att Alejandro Jodorowskij var med i processen och redigerade filmen, även om det inte hans version blev den slutgiltiga produkten.
Zero75
2013-07-18
Det var en riktigt grusig film det här. Damm, sågspån, häftpistol. Ett fantastiskt rått och klumpigt hantverk som på ett vackert sätt bedövar en.
BlackJim
2012-05-17
Detta är kaos med en sublimt tecknad kontur, lika vackert som det oväntade mötet mellan en symaskin och ett paraply på dissektionsbordet. Strålande Hopper! Synd att du är död...
jonbo
2012-02-22
Fascinerande galenskap. Men inte särskilt bra.
Raggarn
2009-08-10
Var får jag tag på denna? Måste bara se den..
final_cut
2008-08-30
En gnutta Luis Bunel och Alejandro Jorodowsky + en halvtokig Dennis Hopper, så har man lagt grunden för ingredienserna i denna film! Egentligen omöjligt att betygsätta; Hopper borde sätta sig vid redigeringsbordet igen och ta sig en titt på den nu när han är vid sina sinnes fulla bruk.
Visa äldre kommentarer »