Den sista måltiden
Pete bor tillsammans med fyra vänner. En kväll bjuder han in Zack på middag, som tack för att denne givit honom lift hem. De blir osams och Zack attackerar Pete, varpå Petes vänner av misstag dödar Zack. Efter denna händelse bestämmer sig vännerna för att varje söndag vid middagstid döda en, som de tycker, dålig människa...

Originaltitel | The Last Supper |
Regissör | Stacy Title |
Manus | Dan Rosen |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Bill Paxton, Cameron Diaz, Ron Eldard, Ron Perlman, Nora Dunn, Annabeth Gish, Charles Durning, Courtney B Vance, Jonathan Penner, Mark Harmon, Nicholas Sadler, Jason Alexander |
Irriterande studenter mördar oliktänkande. Fastnade inte riktigt för den här filmen, även om de mördade gästskådespelarna var underhållande. 2+
Om du längtar efter att se något originellt eftersom det känns som du ser samma film hela tiden så är detta filmen för dig som du absolut inte får missa. Denna film är begåvad med ett riktigt härligt och smart manus kryddat med bra och intressanta skådespelarinsatser. En svart komedi med frågeställningar vi alla borde ställa oss. 3+
Modig satir om de amerikanska liberal-konservativ fientligheten.
En gammal favorit som jag inte kan låta bli att fortsätta gilla väldigt mycket trots att filmens brister blev mycket tydligare för mig nu när jag såg om den. Jag gillar verkligen grundscenariot, och med sköna karaktärer och skön dialog, så blir det här väldigt underhållande att titta på. I synnerhet gillar jag Courtney B Vance och Ron Perlman, och Cameron Diaz är ju faktiskt inte så vedervärdig som hon brukar vara. En del intressanta moraliska frågor väcks också, men där utnyttjar filmen kanske inte riktigt sin potential, samtidigt gillar jag dock att man inte går in för djupt i sina poänger, det är ju skönt att det inte blir moraliserande och att den får vara underhållning i första hand. Överhuvudtaget är det många detaljer i manus och regi som skulle kunna finslipas en del, men jag kan ändå leva med. Det är trots allt befriande med en film som verkligen vågar vara mörk och inte känner att den måste be om ursäkt för sina karaktärer. Det är nog ändå just känslan av det här är nåt som man inte får se så ofta som gör att jag känner att betyget måste bli en fyra
Nyskapande och intressant film. Den är rolig samtidigt som den tar upp en del intressanta moralfrågor.
Stundtals spännande, och intressant med diskussioner om moral. Ron Perlman är bra.
Såg denna på tv4 film igår kväll och den var rent dålig, ingen logik om det låter bättre. Slarvigt gjord och dåliga skådespelare , såg att cameron diaz var med men det hindrar inte mig från att ge filmen en etta i betyg, för det var inget att ha. Kommer aldrig se den här igen men desserten var god i alla fall =).
Höll på att stänga av efter 45 minuter, men det artade sig där på slutet.
Det känns som att jag hamnat i fel sällskap. Repliken "Du säger ingenting. Du babblar bara på tills folk tror att du säger något." sammanfattar filmen bra. Ointressanta dialoger/monologer och inget vidare skådespeleri heller. Se bara hur Cameron Diaz överspelar i "svärdet i stenen"-scenen. Jag vet inte vad filmmakarna vill servera. Spänning, humor eller något helt annat? Jag längtade mest till desserten.
Helt okej film.