Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Den sjungande detektiven


Den misslyckade deckarförfattaren Dan Dark ligger nerbäddad med svårartad psoriasis. Hans såriga hud återspeglar hans inre värld där hans svåra barndom, karriärmässiga misstag och misslyckade äktenskap har drivit honom till undergångens brant. Bedrar hans fru honom med den mystiske mannen från hans barndom? Planerar de att stjäla manuset som han har skrivit och gömt undan? Är läkarna runt omkring honom lika galna som de verkar, när de plötsligt brister ut i sång och dans? Eller är deras vilda beteende bara något som finns i Darks skadade psyke?


Originaltitel The Singing Detective
Regissör Keith Gordon
Manus Dennis Potter
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Musikal, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Robert Downey Jr, Robin Wright, Mel Gibson, Jeremy Northam, Katie Holmes, Adrien Brody, Jon Polito, Carla Gugino, Saul Rubinek, Alfre Woodard, Amy Aquino, David Dorfman, Andy Umberger, Eddie Jones
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 581
Filmnummer 18255

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av mclind
Dan Dark är en halvlyckad författare av hårdkokta deckare i samma stil som Raymond Chandler. Dark har en hudsjukdom som gör att är sängliggande på sjukhus där hans tid går åt till att blanda...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2021-11-27
Satans rutten rulle som blandar decenierna mellan öööhh. 50-tal samt nutiden. då alltså år 2003, dåtid...,och så rullar det på med en Downey som till 95% ligger i en jävla säng och ser vidrig ut. Vilken onödig film!!!
wasteoftime
2018-04-13
Alltså, vad är det här för mög? Det finns vissa enstaka scener som är lite småkul/intressanta, och en viss potential finns det väl, i alla fall i filmens travande inledning. Men det går snabbt utför. Nä, det här är bara ett mischmasch utav dret. 11,2 på SH-skalan.
NoWireHangers
2016-07-11
Var det meningen att det skulle va roligt? Spännande? Gripande? Svårt att säga. Det var iaf inget av det. Bara flummigt, pretentiöst och olidligt segt. Jag satt mest och väntade på att den skulle ta slut.
Krille80
2014-12-14
När man som mig har sett massor av film blir man väldigt glad när filmer som denna dyker upp. Detta är en skön och skruvad film där jag främst njuter av alla kända skådisar som gör riktigt bra rollprestationer i helsköna karaktärer. Musiken är väldigt bra och dessutom får man se Mel Gibson som man aldrig sett honom förr. 4-
RunRiot
2014-05-16
Flummigaste jag sett på länge. Tyvärr var inte de intressanta delarna så centrala verkade det som. Downey var riktigt bra. Resten var lagom trippat.
Taandborste
2012-10-21
Vilket slöseri på Downey Jr. Gillade inte filmen alls!
wiilska
2012-02-02
Gud så seg och flaxande. Stod inte uuut! Gav upp efter 40 min.
Rawn
2011-06-26
Robert Downey Jr briljerar och filmen bjuder annorlunda scener och sjyst humor! En svag fyra
Emovies
2010-11-03
En bra och intressant film. Ibland blir filmen lite väl mycket och ibland så vet man inte riktigt om det som händer är äkta eller ej. Musik numrena är underhållande och roliga att titta på. Manuset är bra och regissören gör ett bra jobb. Skådespelerna är klockrena. Robert Downey Jr är helt makalös och visar att han är en av hans generations bästa skådespelare. Mel Gibson är också väldigt bra som en psykolog.
Juu_W
2010-09-17
Jag hade högre förväntningar...
Visa äldre kommentarer »