Den skyddande himlen
Två amerikaner försöker hitta ett liv och varandra på en resa genom Nordafrika i slutet på 1950-talet.
Originaltitel | The Sheltering Sky |
Regissör | Bernardo Bertolucci |
Manus | Mark Peploe, Bernardo Bertolucci |
Genre | Drama, 90-tal, Roadmovie |
Skådespelare | John Malkovich, Debra Winger, Campbell Scott, Timothy Spall, Jill Bennett (I), Amina Annabi, Paul Bowles |
Och poängen med filmen var!?
En välgjord, välspelad och bra film men jag tappade intresset efter ett tag för både karaktärerna och historien.
Snygg filmad med oerhört vackra ökenvyer och mycket trovärdigt agerande av firma Malkovich och Winger. Tyvärr lite seg och småtråkig....en svag 3:a
Deprimerande, seg film med rätt hänsynslösa karaktärer. Varför ska jag bry mig om dem?
en aningen vek trea kan jag väl ändå tilldela denna relativa axelryckning till film. den är väldigt kall och jag kommer aldrig dess karaktärer in på livet. mest är den bara obegriplig. den sista biten är dock ganska fin.
Blev bara häpen över den fruktansvärda ledsamheten.
Ja, den är långsamt berättande men det är inte samma sak som jättetråkig och det är den verkligen.
Jovisst långsam! Men däri ligger mycket av det som är bra. Vissa storys tål, och behöver berättas långsamt. Har alltid gillat Malkovich och fotot är som sagt bra!
Bättre än väntat. John Malcovich är ju ingen direkt favorit i vanliga fall, men här fungerade det okej.