3.5

Den skyldige

Historien handlar om kriminalaren Asger Holm, som efter att ha blivit involverad i en internutredning, förflyttats till att ta emot inkommande SOS-samtal. När en kvinna ringer och säger att hon är utsatt för en pågående kidnappning hamnar Asger i en händelsekedja som ska komma att sätta hans handlingsförmåga och omdöme på prov.

Originaltitel Den skyldige
Alternativ titel The Guilty
Regissör Gustav Möller
Manus Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Jakob Cedergren, Jessica Dinnage (röst), Omar Shargawi (röst), Johan Olsen (röst), Jacob Lohmann (röst), Katinka Evers-Jahnsen (röst), Jeanette Lindbæk (röst), Simon Bennebjerg (röst), Laura Bro (röst), Morten Suurballe (röst), Morten Thunbo, Maria Gersby, Anders Brink Madsen

Bozze80
2022-04-22
Riktigt tät och spännande, imponerande insats av Cedergren som bär filmen på sina axlar.
Sheepy
2022-04-17
Högt spänningsuppbyggande med små medel. Något bättre än den amerikanska remaken 'The Guilty' på nästan samtliga punkter.
dlu
2021-12-23
Okej, inte helt igenom perfekt, men bra nästan.
apelsin
2021-05-13
Imponerande hur man kan göra en så spännande film med så lite.
staten
2021-01-14
Man måste kapitulera inför en film som lyckas vara så spännande och driven med så små medel. Skickligt gjort minst sagt. Själva twisten kan påstås vara väl förutsägbar och huvudpersonens mörka hemlighet kanske lite pliktskyldig men det funkar oavsett. Imponerande!
KyLLo
2021-01-13
En film på samma tema som Phone Booth, men den här försöker väl medvetet vara mer folklig i obehaget. Håller intresset uppe, även om det är svårt att känna några sympatier för huvudpersonen och många andra också.
Ful_fisk
2021-01-13
Tät och spännande rakt igenom. Fungerar väldigt bra, en riktigt kanonthriller! Bör ej missas. Synd bara på den urusla och stentrista filmtiteln, som nog ensam höll mig ifrån att se den tidigare, förslagsvis på bio.
Doddedronten
2020-12-30
Väldigt tät och spännande! Håller mig fastnitad.
Nalleman
2020-12-27
Som så många gånger tidigare levererar danskarna. Ett enkelt koncept och en inte särskilt dyr produktion resulterar i en spännande film. Lagom lång är den också.
debe
2020-08-07
Billig film att producera men oj vad ovanlig och spännande. Jag hoppas dock att danska larmcentralen har bättre arbetsmiljö och samarbete i verkligheten.