Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Den stillsamme amerikanen


Året är 1952, Vietnams kommunistrebeller är på väg att driva ut de franska kolonisatörerna och i det tysta verkar USA för att hindra kommunisterna från att ta över. Den luttrade utrikesreportern Thomas Fowler är London Times utsände i Saigon. Tillsammans med sin vackra älskarinna Phuong lever han ett bekvämt liv. En dag anländer en ung amerikan, Alden Pyle, som säger sig vara biståndsarbetare. Pyle och Fowler blir vänner men när Pyle förälskar sig i Phuong blir deras vänskap ohållbar.


Originaltitel The Quiet American
Regissör Phillip Noyce
Manus Robert Schenkkan, Christopher Hampton
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Brendan Fraser, Michael Caine, Rade Serbedzija, Tzi Ma, Robert Stanton, Holmes Osborne, Do Thi Hai Yen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1523
Filmnummer 6594

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av
Den stillsamme amerikanen är den andra filmatiseringen av Graham Greenes roman från 1955 med samma namn. Denna version, med Michael Caine och Brendan Fraser i huvudrollerna, har legat färdig i öve...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Solers
Den stillsamme amerikanen är ett triangeldrama i Vietnam. Inte i vietnamkrigets vietnam utan under 1950-talet då fransmännen härjade i området. Dels finns den äldre cyniske brittiske reportern, ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Loomis
Phillip Noyce, ett namn ni säkerligen hört förut men inte kan placera. Den 53 åriga regissören har tidigare gjort bl.a. ”Patrioter”, ”Helgonet” och ”I samlarens spår”. Den här gången tar...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av gusobest
Detta är en film om imperialismen. Den är sevärd om inte annat för att den inte är en föraktfullt förenklad propagandafilm. Ändå är den lite plågsam. Två män personifierar de imperialisti...   Läs mer »

Kommentarer


#54
2017-11-19
Känns välbalanserad.
Bumbi78
2017-02-19
Stiligt och kompetent genomfört samt att Caine i vanlig ordning är strålande. Men lite mer engagemang i storyn hade inte skadat då det känns som att allt löser sig självt förutom möjligtvis kärlekstriangeln.
RustyFilm
2016-12-09
Historien som berättas känns verklig och ger en bild av kommunistskräcken och förspelet till Vietnamkriget i 50-tals USA. En ganska så matt kärlekshistoria är även lite klumpigt inflätad i händelserna. Resultatet blir en stillsam och småtrevlig kanske på gränsen till tråkig film.
andmoreagain
2015-12-27
Caine och Fraiser är två puddingar, helt klart, men det blir ändå lite småtrist och oengagerande. Men att sätta en stark tvåa vore lite väl hårt.
JimCarrey
2012-11-12
Snäppet bättre än boken.
jimmyringo
2010-07-14
Fint samspel mellan Caine och Fraser. Filmens låga tempo bärs upp av ett intressant manus.
Tonti
2010-06-03
Ett misslyckat försök att göra världens mest gripande drama. Tafflig dialog och dålig känsla bidrar till den trista eftersmaken.
KimEkberg
2010-06-03
En film baserad på en bok av världens bäste koloniala författare borde ju inte kunna bli annat än rad. speciellt inte när man har Caine i sig. men den blir ändå bara dynga. Det är störande att den försöker vara så jävla sensibel fast man fattar att den inte är det. En jävla djungel-george som tjuter liksom.
mr_magi
2009-08-03
långdragen, ingen höjdare i mina ögon
Ngdawa
2008-10-12
en mycket snygg film som är bra upplagd och fina miljöer..blir nästan lite sugen att åka till vietnam..visar att det inte bara är elände, även om det är krig, och đỗ thị hải yến är väldigt bra som den vackra phường..fin och stillsam film men som också innehåller lite 'lugn action'..
Visa äldre kommentarer »