Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Den stora premiären


Sång- och dansmannen Tony Hunter övertalas av ett par gamla vänner att ställa upp när de planerar att sätta upp en liten lättsam Broadwayshow. Det hela går dock över styr när regissören som engageras bestämmer sig för att göra det hela till en pretentiös modernistisk tolkning av Faust.


Originaltitel The Band Wagon
Regissör Vincente Minnelli
Manus Betty Comden, Adolph Green
Genre Musikal, Romantik, Komedi, 50-tal, Familjefilm
Skådespelare Fred Astaire, Cyd Charisse, Oscar Levant, Nanette Fabray, Jack Buchanan, James Mitchell (I), Robert Gist
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 194
Filmnummer 12526

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2016-08-22
Underhållande och sprudlande musikal med många sidospår men ändå fungerande intrig och givetvis härliga dansnummer. Gillade den hela vägen och jag kände mig nästan lite berörd av slutet, och då märkte jag att filmen verkligen hade vävt in mig mer än jag tidigare förstått. Mycket fint.
MaxMackan
2015-05-26
Stark trea/svag fyra. Otroligt charmig och jag älskar verkligen sådana här klassiska sång/dans-nummer och kvick, fyndig dialog.
KimEkberg
2014-05-07
skitbra. många odödligt roliga scener och riktigt smäckert 4;3-technicolor-raffel. gillar det lite utdragna, och sedan plötsliga.
TobiasRydén
2014-04-05
Mysig - en film jag gärna återkommer till någon gång - men jag blev lite besviken p.g.a. de höga förväntningarna. Kameraarbetet kunde ha varit av högre klass (när Minnelli är vid rodret) och filmen är inte skitrolig, även om Buchanans Faust-pitch är som en av de bästa Lubitsch-scenerna och precis som Sznax skriver den stora höjdpunkten i filmen.
emilstjernholm
2013-05-11
Jag förstår varför filmen är omtyckt; en charmig drift med det pretentiösa och en fin hyllning till underhållningen. Lite för osammanhängande dock för att jag ska bli engagerad.
Astrojacob
2012-12-23
What? Otroligt överskattad musikal med nästan noll handling, lite prat och guiness-rekord i sånger? Flera av numren så banala och patetiska att jag skämdes. En lätt åldrig Astaire gör så gott han kan och det finns ett par vackra höjdpunkter, som dansen i parken, men annars var den en stor besvikelse. Jag tyckte den saknade både passion och känslor och var lätt överdriven på helt fel ställen. 7,5 är väl ändå lite för snällt av Imdb? Och varför den är med i Filmboken "1001 filmer" är en ren gåta. Vacker men trist knapp Trea.
Sznax
2012-09-10
Är troligtvis den allra bästa musikalen som gjorts. Här faller så gott som alla bitar på plats. Astaire är magnifik på alla sätt, Charisse perfekt i rollen, Levante & Fabray briljerar rakt igenom och Buchanan är fruktansvärt bra i sin komiska del (inte lika mycket i sångnumren). Sångerna är riktigt bra och tillsammans med scennumren så blir det en oerhört fin och underhållande kombination. Mordmysteriet är snyggt gjort (om än lite långt) men filmens stora höjdpunkt är när Buchanan "pitchar" Faust till investerarna. Betyg 8.9
foppa99
2012-03-09
har absolut kvalitéer, men i ett större perspektiv; om man ser bortanför detaljerna så är det en dussinstory
Tonti
2011-07-21
Skickligt gjord underhållning som bjuder på mycken trevnad. Dock finns det väl inte så mycket utöver det förväntade kanske. Men helt klart en film att tycka om.
#54
2010-10-04
Lättsam underhållning. Tråkigt med andra ord.
Visa äldre kommentarer »