Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Den stora stöten


Charlie och hans kusin Paulie bestämmer sig för att stjäla 150 000 dollar för att satsa på ett "stensäkert" hästlopp. Problemet är bara att när de fixat pengarna får den lokala maffian reda på det...


Originaltitel The Pope of Greenwich Village
Alternativ titel Village Dreams
Regissör Stuart Rosenberg
Manus Vincent Patrick
Genre Drama, Action, 80-tal
Skådespelare Eric Roberts, Mickey Rourke, Daryl Hannah, Geraldine Page, Kenneth McMillan, Tony Musante, M Emmet Walsh, Burt Young, Jack Kehoe, Philip Bosco, Val Avery, Joe Grifasi, Betty Miller, Tony DiBenedetto, Ronald Maccone, Leonard Termo, Marty Brill
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 133
Filmnummer 16538

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2019-03-01
Ordinär gangsterstory om en stöt som går fel. Behållningen är dock de slitna New York miljöerna och en grym Eric Roberts i en skitful permanent. På tok för lite Daryl Hannah bara - hon var steaming hot här.

2015-09-02
Många minnesvärda scener även om den dramaturgiskt sett kändes lite hackig. Casting är det för det mesta klockren med både nya och gamla ansikten i de birollerna, men jag hade extremt svårt för Eric Roberts drama queen-karaktär
Dutch
2015-07-02
They took my THUMB Charlie!!! Bra 80-tals dont fuck with the mafia-rulle, med många bekanta mafiofos i smårollerna.
Anonymus
2011-09-12
Kan bara hålla med marioteten av övriga kommentarer, bra skådespel med långa dialoger som formar karaktärarena, skönt tempo och en mysig ljussättning, Rourke presterar som vanligt, en bra film varken mer eller mindre !
wernblom88
2011-06-15
Skådisarna är en femma, älskar rourke och roberts inte ofta man ser ett sådant samspel. Väldigt skön rulle överlag, inte mest orginella storyn men den är grymt välspelad.
Emovies
2010-03-20
En film med fantastiskt skådespeleri och okej story. Filmen är inte gjord för att vara ny skapande på något sätt, det är en karaktärs filmen Filmen är inte speciell, den är bra. Det som gör filmen bra är Mickey Rourke och Eric Roberts, dom två är några av 80-talets bästa skådespelare. Mickey Rourke är på topp och det syns att han gillar den här filmen. Eric Roberts är helt fantastisk som vanligt, ingen skådespelare har samma energi som han har. Han lyckas skapa en otroligt irriterande och jobbig rollfigur som man egentligen borde få nog av men på grund av Roberts skådespeleri så står man ut och njuter. Dialogen ger skådespelarna en chans att spela ut ordentligt, alla repliker är kanske inte nödvändiga och alla scener spelar kanske inte så stor roll, men dom är fortfarande bra. Bra film som kunde ha varit bättre, men är fortfarande bra.
KimEkberg
2008-08-25
Den här har väl inget med Cimono att göra?
The_falcon
2008-08-22
Charlie är en förbryllande karaktär. Man förstår helt enkelt inte hur han kan vara så lojal mot sitt klantarsle till kusin som bara orsakar ett helvete för honom. Men det är vad som gör filmen så sympatisk. De kan inte bara släppa varandra, de håller ihop trots att deras liv är på väg käpprätt ner i dynghålet.
FilmGuden
2008-07-27
Inget jättemärkvärdigt, mer än Mickey Rourke och Eric Roberts som får spela mot varran. Engagerande nog för godkänt. En rätt sorglig historia, med ett lite konstigt slut.
Spicoli
2008-07-05
Kunde gjorts mycket bättre, handlingen var intressant på flera sätt fast nu blev det ett halvdant resultat ändå. Gillar verkligen Mickey Rourke och 80-talet var hans tid men här får Eric Roberts (som vanligt blir irriteranade tillslut) för mycket plats. Ett bättre slut kunde man absolut fått till med.
Visa äldre kommentarer »