Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Den stora tystnaden


Munkarna i Grande Chartreuse lever i den katolska kyrkans strängaste order och tjänar Gud under tystnad. 1987 kontaktade Philip Gröning klostret för att få skildra livet innanför murarna. Munkarna meddelade att det var för tidigt, möjligen kunde de ge honom tillträde om tio år! Tretton år senare kom beskedet - munkarna var redo. Into Great Silence är en unik bild av en unik verklighet. Munkarnas vanor har överlevt laviner, förödande bränder och den egentillverkade likörens stora succé utan att något förändrats.


Originaltitel Die Große Stille
Alternativ titel Die Grosse Stille, Into Great Silence
Regissör Philip Gröning
Manus Philip Gröning
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 38
Filmnummer 40449

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MERisen
2010-06-22
Kan bara instämma i tidigare kommentarer, det är mäktigt att tvingas in i ett nytt livstempo och reaktionen efter vad jag inte beredd på.
suntzu
2009-05-25
"ingenting är onödigt"
aspettando
2008-08-12
Och så förstår man att man åker alldeles för lite pulka.
aspettando
2008-08-12
Plötsligt förstår man hur mycket onödigt man sagt, hur mycket onödigt man köpt, hur många onödiga projekt man stressat igång, hur många onödiga relationer man inlett. Och hur onödigt snabbt man ständigt försöker leva, utan att kunna lägga en enda dag till sin levnad.
ritalina
2006-06-04
Ja det är det som blir verkningsfullt. Som åskådare tvingas man ändra blicken, komma in i deras andning. Ett sätt att erfara tid och händelser som idag upplevs som väldigt främmande.
parnasso
2006-01-30
Visst är filmen lååång, men jag är tveksam till om den hade gått att göra kortare. Den här filmen handlar inte bara om livet i ett kloster, utan även på metanivå har filmen självt gått i kloster - meditativ, repetitiv, mkt fokus på detaljer, etc. En film som ger mycket tid för eftertanke. Och utförsåkningen är i sanning underbar!
Syrinx
2006-01-30
Men va? Jag förstår inte syftet! Förklaringar av det som visas saknas, och för mig som inte kan så väldigt mycket om klosterliv så blir det mest... långt. Vad är det med folk nuförtiden, varför är det ingen som klipper! Fast utförsåkningsscenen på slutet framkallade skrattattacker. :D