Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Den store Gatsby


Nick Carraway har flyttat från mellanvästern till Long Island och lär där känna den mystiske Jay Gatsby som lever ett liv i överdådig lyx. Nick kommer in i Gatsbys glamorösa umgängeskrets men så småningom uppdagas hemligheter och tragedier som visar att deras liv inte är så perfekta som de ger sken av.

Baserad på romanen The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald från år 1925.


Originaltitel The Great Gatsby
Regissör Baz Luhrmann
Manus Craig Pearce, Baz Luhrmann
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher, Jason Clarke, Elizabeth Debicki, Amitabh Bachchan, Adelaide Clemens, Max Cullen, Jack Thompson, Gemma Ward, Callan McAuliffe, Kate Mulvany, Eden Falk, Richard Carter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4682
Filmnummer 102214

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av BronzeBuckaroo
Idag har jag upplevt en av de värsta sakerna som har hänt mig under den tid jag har haft på jorden. Den människa jag hyser störst beundran och respekt inför alla kategorier är Leonardo DiCaprio...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av AugustDellert
Den store Gatsby är den fjärde filmatiseringen av litteraturklassikern från F. Scott Fitzgerald. Denna gång är det Baz Luhrmann, känd för filmer som Moulin Rouge, Australia och Romeo + Juliet, ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Newt
En stor del av F. Scott Ftizgeralds klassiska roman Den store Gatsby utspelar sig bland måttlöst rika människor med ett lika måttlöst leverne. Att visuellt måttlöse regissören Baz Luhrmann (Mo...   Läs mer »

Kommentarer


JD
2021-07-09
Den försöker få till ett magiskt flöde på samma sätt som i Citizen Kane (som i sin tur möjligen lånade en del stoff från romanen) och lyckas faktiskt över förväntan i vissa sekvenser.
päronanton
2020-07-24
Väldigt bra! Otroligt vacker! Älskar The Great Gatsby, både 1974 versionen och den här. Boken är också bra!
Paramis
2018-11-17
WOW ! Vilket skräp till film. Raveparty första halvtimmen (fast det uspelar sig på 20talet) Hiphopmusik ?! och fantastiskt dåligt berättad historia, svår att följa med i. Varför kunde de inte fokusera mer på Gatsbys fascinerande historia ? Istället fick man se tråkige Tobie M. i nästan varje scen. Årets sämsta ?
Dadpat
2018-10-22
En oerhört plastig filmatisering av en storartad historia.
Xtro
2018-10-14
Boken är ett mästerverk. Tyvärr har jag svårt att förstå vad man ville få ut ur boken i den här filmen. Det här är inte dom bilder jag fick i huvudet när jag läste boken. Inte det svulstiga manin till att göra varenda scen till en övermättad bakelse. Inte de anakronistiska musikvalen och inte det yrselframkallande tempot. Orkar inte.
Xtro
2018-10-14
Boken är ett mästerverk. Tyvärr har jag svårt att förstå vad man ville få ut ur boken i den här filmen. Det här är inte dom bilder jag fick i huvudet när jag läste boken. Inte det svulstiga manin till att göra varenda scen till en övermättad bakelse. Inte de anakronistiska musikvalen och inte det yrselframkallande tempot.
karlmats
2018-06-22
Ganska snyggt men ack så tråkigt. Gillar inte tidsepoken, gillar inte den urtrista överklassen och jag tycker Leo spelar över. Kanske inget direkt fel med den här filmen, den tilltalar mig helt enkelt inte, att det är Baz Luhrmann som regisserar hjälper ju inte direkt heller. En stabil 2a.
Jamesa
2017-12-14
Den får en 3:a för 20-talskänslan och det lite drömska berättandet, annars ganska slätstruket manus.
RustyFilm
2016-12-09
Med ett svulstigt överdådigt bildspråk berättas denna galna och lite dekadenta 20-tals roman (ff: Scott Fitzgerald). Det hela blir som ett galet sprakande fyrverkeri. ”Fyrverkerikänslan” gäller även ljudet. Det vräks på ordentligt med rytm och toner som blir som en kaotisk blandning av 20-tal och nutid. Läste någonstans att det här är 5e gången som den här romanen filmatiseras. Enligt mig är det ganska så underligt eftersom historien som det hela grundas på är väldans slätstruken. Men den här gången så ere det uppblåsta utförande av filmen som gör den sevärd (har aldrig skådat ett värre fyrverkeri).
jopjop
2016-12-04
Svag trea. Lyckas inte riktigt.
Visa äldre kommentarer »