Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Den tysta jorden


En man vaknar och finner att han är ensam kvar i världen. Nästan ensam i alla fall...


Originaltitel The Quiet Earth
Regissör Geoff Murphy
Manus Bill Baer, Bruno Lawrence, Sam Pillsbury
Genre Drama, Science Fiction, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Bruno Lawrence, Alison Routledge, Pete Smith (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1437
Filmnummer 8141

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


henrikj
2022-08-07
Börjar riktigt bra men tappar tempot ordentligt mot mitten och slutet.
HerrNenne
2019-10-12
Utforskandet av den tomma världen är riktigt intressant. Karaktärsdramat är det inte. Så det tappar lite fart och blir lite forcerat i den senare hälften av filmen, men trots det är det en speciell och unik filmupplevelse. Soundtracket är ibland lite väl 80-taligt, men tidvis passpar det fantastiskt bra.
norenorama
2017-07-14
Planetens sämsta slyna. Bra första del av filmen.
Dele
2016-11-05
Vacklar lite i sökandet efter logiken, och tidens tand märks tydligt på sina håll. Här finns dock flertalet fina scener, en härligt ödesmättad stämning och en slutscen som jag fortfarande tycker väldigt mycket om.
Stygga-Vargen
2016-10-08
Under tonåren var det här en av mina favoriter. Idag tycker jag inte den är lika bra. Svag 2:a tack vare skådespelarna och specialeffekterna.
Barneyk
2015-03-23
Alltid ett trevligt upplägg men filmen är ointressant med tråkiga karaktärer. Inget som föll mig i smaken direkt men det är heller inte dåligt.
Mat1az
2015-03-09
Första halvan gillar jag skarpt. Bra kameraarbete, ger en skön känsla till filmen. Sista halvan tappar en hel del av hela poängen som gjorde den första halvan intressant. Det blir för vanligt. Slutet räddar de ändå.
Ranma
2014-10-05
Första halvan är väldigt intressant, och även mycket rolig. Senare blir det lite mer relationsdrama nästan, det håller inte alls samma klass. Men jag måste säga att musiken är riktigt, riktigt bra.
Robkiller
2014-08-09
En man vaknar upp och upptäcker att allt annat liv på planeten är försvunnet... men är det verkligen så? och vad var det som hände egentligen? Rätt så mysko sci-fi där saker mest händer utan förklaringar om varför... den börjar rätt segt... men tar sig vartefter... En film där tittaren måste fundera lite är ju inte helt fel och även om den har en hel del brister så blir det här ganska bra till slut.
booby
2014-03-11
Intressanta humörsvängningar och mindre intressanta intriger, men väl värd en titt för en del diskussion.
Visa äldre kommentarer »