Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Den vilda biljakten


Småtjuven Charlie är precis utsläppt ur fängelset. På ett party får han reda på att en kompis som blivit mördad har lämnat honom en färdig plan på en kupp som kan ge fyra miljoner dollar.


Originaltitel The Italian Job
Alternativ titel Brottsplats Italien
Regissör Peter Collinson
Manus Troy Kennedy-Martin
Genre Komedi, Action, Kriminalare, 60-tal
Skådespelare Michael Caine, Benny Hill, Noel Coward, Raf Vallone, Tony Beckley, Rossano Brazzi, Margaret Blye, Irene Handl, George Innes, Robert Powell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 911
Filmnummer 2681

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2023-06-28
Rolig och snygg actionfilm med mycket mer komedi i mixen än jag hade trott. Kanske är lite skadad av Ta fast Carters nattsvarta mörker. Blir aldrig riktigt spännande förrän precis i sista slutet dock, och sedan händer ju inget mer. Rätt kul slut i alla fall, även ifall många tittare nog känner sig blåsta. Tredje filmen i rad jag ser med musik av Quincy Jones!
Ghostface
2020-05-17
En charmig inledning och stämning där biljakterna tar över lite för mycket.
KyLLo
2019-02-08
Det är snyggt och intressanta miljöer. En del coola scener, som när de kör bil på arenataket. Men filmen är också rörig och stundtals fånig. Svårt att uppfatta handlingen.
lilebroer
2015-02-09
Tempot skruvas dock upp något mot filmens allra sista rutor, men det är så dags då. Och även om slutet har blivit oerhört ikoniskt och omtalat så tycker jag faktiskt att den känslan som förmedlas där är rätt talande för hela filmens upplevelse. Trots mina hårda ord så kan jag lova, utan några som helst belägg, att originalet är långt mycket bättre än Marky Mark's version från 2003.
hestret
2014-11-26
Fina färger i nästan alla rutor (underskattat foto), fina biljakter, en bal Michael Caine och den distinkt sköna, underhållande, brittstämning är det positiva med filmen. Det negativa är att den sköna brittstämningen går överstyr ibland med ett jobbigt score och en jättedålig italiensk polis, vilket gör det till en litet tramsig film. Det är också ett ganska svagt manus där man som tittare tvingas acceptera rätt mycket strunt samtidigt som det är långsamt i vissa stunder. För mig smak blir det också lite överdådigt och onödig glättighet med alla tjejer, bilar och allt "coolt", tramsig överlag. Trodde att den skulle vara snäppet bättre givet klassikerstatusen. Väldigt lite investering i karaktärerna - är mest ett gäng snubbar som gör en skön heist och det ska vara lite coolt. Ibland känns det okej coolt, ibland inte. Ganska underhållande heist. 51/100
Raimo_1985
2013-11-05
För mycket bilslakt också, som får en att bli deppig.
Raimo_1985
2013-11-04
Extremt fjantig actionkomedi som jag trodde skulle vara en hård crimerulle. Jag kommer på mig själv med att storkna "Men ååååååhhhh!!" och "Men tyst!!!" stundtals. Den här filmen har inte åldrats med värdighet. Jag trodde verkligen den skulle vara bra. Märks att det kollats en del på den här när Jönssonligan-filmerna gjordes. Det är bara det att Jönssonligan är mycket bättre och roligare.
ClintanTheKing
2013-01-24
Första timmen är riktigt dålig och händelsefattig. Men sen när väl rånet sker blir filmen häftig och intressant. Biljakten är höjdpunkten helt klart. Även slutscenen är en godbit.
Novead
2012-10-20
En bättre film än den senare versionen från 2003, om än lite väl fjantig på sina ställen. Bilscenerna var välgjorda och mycket underhållande.
Starkbröl
2012-08-21
Börjar starkt men fallerar snabbt. Bra reklamfilm för Mini dock. Uppföljaren överglänser för en gångs skull originalet, även om det är nätt och jämnt.
Visa äldre kommentarer »